Universiadé Nemzetközi Bajnokság: Senánszky Petra két aranyérmet nyert

Senánszky Petra
Senánszky Petra - © Fotó: Matey István
Debrecen – Két aranyérmet, két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a magyarok a belgrádi Universiadé bajnokságon – olvasható a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közleményében.

Senánszky Petra az Universiadé Nemzetközi Bajnokságon is remekelt. A világklasszis magyar uszonyosúszó a belgrádi világbajnokságon megszerzett két vb-aranya után elindult az Universiadé-viadalon, amelyet ugyancsak a szerb fővárosban rendeztek meg. A Debreceni Egyetem hallgatója az 50 méteres uszonyos gyorsúszást megnyerte, majd 100 méteren is diadalmaskodott.

A 800 méteres felszíni úszásban Kosara Géza ezüstérmes lett, akárcsak a 4×100 méteres felszíni váltó. Ebben a kvartettben Kosarán kívül Gruber Kornél, Dimák Dávid és Bukor Ádám kapott helyet, míg a 200 méteres felszíni úszás döntőjében Gruber Kornél harmadikként zárt.

Az Universiadé Nemzetközi Bajnokságot megelőzően a magyar uszonyosúszó-válogatott a sportág világbajnokságán három aranyéremmel, három ezüsttel és három bronzzal zárt.

– MEFS –


Bukor Ádám
Belgrád - Bukor Ádám ezüstérmével zárult – magyar szempontból – a belgrádi uszonyosúszó-világbajnokság. A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint Bukor 800 méteres felszíni úszásban lett második. A női 4X100 méteres váltó jól selejtezett: a negyedik legjobb idővel bejutott a fináléba. A Va...

Senánszky Petra
Belgrád - Senánszky Petra megszerezte a második világbajnoki aranyérmét Belgrádban. A magyar világklasszis az 50 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében győzött. A kétszeres Világjátékok-győztes Senánszkynak ez volt a 11. felnőtt világbajnoki aranyérme. Varga Krisztina is dobogóra állt a vb harmad...További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek