Uniformizált pedagógus a cél az MSZP szerint

Akt.:
Budapest, 2014. február 11. Gyöngyösi Péter, az OMSZ projektigazgatója (b), Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára (b2) és Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója (b3) az OMSZ új mentésirányítási rendszerének bemutatóján az OMSZ főigazgatóságán 2014. február 11-én.
Budapest, 2014. február 11. Gyöngyösi Péter, az OMSZ projektigazgatója (b), Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára (b2) és Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója (b3) az OMSZ új mentésirányítási rendszerének bemutatóján az OMSZ főigazgatóságán 2014. február 11-én. - © MTI Fotó: Soós Lajos
Debrecen – Méltánytalannak tartják a pedagógusok a magasabb minősítéshez szükséges portfólió elkészítését; megkérdőjelezik, van-e egyáltalán értelme hozzáfogni a megnövekedett napi terhelés mellett, hogy április 30-áig befejezhessék – összegezte Pallás György volt iskolaigazgató, az MSZP 3. választókerületének képviselőjelöltje keddi, „Pedagógiai program helyett pedagógus portfólió” című sajtótájékoztatóján.

Úgy véli, országosan 20-25 ezer, Debrecenben több mint ezer tanár érintett.

– Egyszakos, uniformizált, végrehajtó pedagógusokat szeretne kitermelni a rendszer, akik csak a saját előmenetelükért dolgoznak, szemben az eddigi, az iskola programját, sikerét előtérbe helyező tanárokkal – mondta. Arra az újságírói kérdésre, hogy az Összefogás győzelme esetén visszaállítanák-e a régi oktatási rendszert, azt mondta: a KLIK-et megszüntetnék, de fokozatosan, és megtartanák azokat a megoldásokat, melyek a központosítás révén problémákat kezelhetnek (pl. kis iskolák helyzete).

HBN