Ungvári-bravúr Ostravában

Ungvári-bravúr Ostravában
A HISE papírsúlyú Európa-bajnoki bronzérmese, Ungvári István megszokott súlycsoportjától eggyel feljebb, 52 kilogrammban szerzett ezüstérmet a 39. Ostrava GP-n.

Ungvári István egyedül mérlegelt a csehországi Ostravában megrendezett 39. Grand Prix 49 kilogrammos súlycsoportjában. A biztos aranyérmet azonban a sportoló az 52 kilogrammban való indulás jogára cserélte.

Kockázatos terv

Kovács László szövetségi kapitány – a Máté Attila klubedzővel való telefonos egyeztetetés után – úgy döntött, Ungvári ne jöjjön haza mérkőzés nélkül, induljon el egy kategóriával fentebb. Nem volt kockázatmentes a terv, ugyanis a sámsoni öklöző testsúlya a papírsúly felső határát is alig éri el, az 52 kilogrammosok pedig általában 54-55 kilóról fogyasztanak, az alsóbb kategóriákban két-három kilogramm súlykülönbség rengeteget számít.

Nem tudták megállítani

Ungvári István fittyet hányt a papírformára, az éremért a litván Marius Vysniauskast verte 8:4 arányban. A sikertől lendületbe jött bunyóst az elődöntőben sem tudták megállítani, 3:3 után segédpontokkal győzte le a szlovák Rene Rajkót. Máté Attila tanítványa szívesen meccselt volna a döntőben is, ám a finálétól Kovács László szövetségi kapitány már visszaléptette, így az Ungváritól öt kilóval nehezebb tunéziai Hajri Mahdi mérkőzés nélkül jutott az aranyéremhez.

39. Ostrava GP

52kg: II: Ungvári István