Ultrafutók a véradásért Debrecenben

Akt.:
Dombi Tibor futott is, meg vért is adott
Dombi Tibor futott is, meg vért is adott - © Fotók: Derencsényi István
Debrecen – A Szent Mihály Rehabilitációs Központnak és a vérellátónak is gyűjtenek a sportolók.

A nyári időszakban különösen nagy szükség van a vérre. Egy átlagos napon általában 1600–1800-an adnak vért, ám nyáron kevesebben mennek el a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.

A nemzeti összetartozás napján, június 4-én rajtolt Budapesten az az 500 kilométeres futás, amelynek kettős célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, valamint adományokat gyűjtsenek a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

Az államfő feleségével

Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, aki a budapesti rajton vett részt a véradáson. Majd öt nappal később a ráti gyermekotthonban várja a futókat, és a célba érkezést követően részt vesz a Szent Mihály Rehabilitációs Központ avatóünnepségén.

szeles-diana-alpolgarmester-is-koszontot
Széles Diána alpolgármester is köszöntötte a résztvevőket

Az esemény harmadik napján, június 6-án Debrecenben rendeztek véradást a Kölcsey Központban. Az ultrafutók aznap 15 órakor érkeztek be a cívisvárosba, ahol Széles Diána alpolgármester és dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese is várta őket az épület előtt.

Kicsi is csatlakozott

A mezőnnyel lefutotta az utolsó két kilométert Dombi Tibor, a hétszeres magyar bajnok és 35-szörös válogatott labdarúgó is, aki a befutót követően vért is adott.

A karitatív futóesemény az Országos Vérellátó Szolgálat, a Szent Ferenc Kórház és a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza rendezésében valósul meg.

HBN