Ülésezett a Debreceni Oktatási Tanács

Ülésezett a Debreceni Oktatási Tanács
© Fotó: debreceni önkormányzat
Debrecen – Az országban egyedülálló szervezet azzal a szándékkal jött létre 2016 decemberében, hogy összehangolja a városban működő, különböző fenntartású intézmények oktatási stratégiáit.

A tanács tagja az önkormányzat mellett a debreceni tankerület, a köznevelési intézményeket fenntartó debreceni egyházak, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum és a Debreceni Egyetem képviselője. Tanácskozási joggal vesznek részt a közös munkában a debreceni óvodák, általános és középiskolák képviselői, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegáltja.

A Tanács legutóbbi, november 14-i ülésén a testület elnöke, Papp László polgármester úgy fogalmazott, hogy Debrecenben stratégiai kérdés az oktatás, amely a fenntartható gazdasági fejlődés alapja és záloga a város regionális szerepének. Ennek a törekvésnek alátámasztásául alakítja át képzéseit a Debreceni Szakképzési Centrum. Az új struktúrában megjelennek például a kreatív ipari képzések – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.

A Debreceni Oktatási Tanács beszámolót hallgatott meg Pappné Gyulai Katalintól, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatójától és Tirpák Zsolttól, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatójától a 8. évfolyamos diákok pályaválasztási támogatásáról, valamint előadást Orosz Ibolya Auréliától az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztéséről. Papp László polgármester az oktatási marketing stratégia kapcsán a kollégiumfejlesztés fontosságára hívta fel a figyelmet.