Helyi közélet

2016.01.19. 11:43

Olvasói levél: "Csak vártunk és vártunk" - Ezzel a lámpával valami nincs rendben

Debrecen - <em>Már sokszor tapasztaltam, de ma nagyon érdekesen alakult a forgalom a Böszörményi útról a Békessy Béla utcára bekanyarodva. Itt mindig dugót látni reggelente, de azt hittem, hogy ez a Klinikára és Tevára irányuló nagy forgalom következménye. Hát nem. Itt a Békessy és a Mikszáth utcák kereszteződésében lévő lámpa beállításával lehet gond</em> - írja olvasónk.

Debrecen - Már sokszor tapasztaltam, de ma nagyon érdekesen alakult a forgalom a Böszörményi útról a Békessy Béla utcára bekanyarodva. Itt mindig dugót látni reggelente, de azt hittem, hogy ez a Klinikára és Tevára irányuló nagy forgalom következménye. Hát nem. Itt a Békessy és a Mikszáth utcák kereszteződésében lévő lámpa beállításával lehet gond - írja olvasónk.

Igaz, a kereszteződés nem egyszerű, mert a villamost is be kell terelni, ráadásul két irányból is, de számomra akkor sem tűnt optimálisnak a lámpa működése.

Mikor bekanyarodtam a Böszörményi útról, alig volt előttem 6-8 autó, ennek ellenére – sok-sok perces várakozás után – csak a második zöldre tudtam egyenesen tovább haladni. Miközben azt tapasztaltam, hogy a mi pirosunk idején a villamost többször és hosszan engedte volna a lámpa – ha jött volna villamos. De nem érkezett villamos, mi pedig csak vártunk és vártunk. A várakozás nem volt „eredménytelen”, mert a mi sorunk egészen a Böszörményi útig feltorlódott… Ennek a lámpának a fázisidejeivel valami nincs rendben. Ki tudná ezt tüzetesen megnézni?



A kereszteződés áteresztő képességét lehetne jelentősen javítani, ha a Böszörményi út felől érkezve már az első lámpánál és előtte (legalább 6-8 autó hosszúságban!) is kétsávos lenne az út, idejében szétválasztva az egyenesen haladókat a jobbra kanyarodóktól (így duplázva a kapacitást).

Relatíve kevés költséggel ezt meg lehetne csinálni és mindenkinek jobb lenne a közérzete!

- Ábrahám László, Debrecen -

(Régi Agora-levelezőnk kérdésére igyekszünk minél hamarabb reagáltatni az illetékest. Addig is türelmet kérünk – a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában