Ukrán bombázó a Lokiban

Ukrán bombázó a Lokiban
Az Oroszországban és Szerbiában is légióskodó Lilia Gorilszkát két évre szereződtette a DVSC-TVP.

A 26 esztendős ukrán balátlövő hazájában a Szmart HC és a HC Szparta együtteseiben játszott, majd az orosz Asztrahanocska Asztrahannál légióskodott, az utóbbi két szezont pedig Szerbiában töltötte, előbb a Zajecsarban szerepelt (Sopronyi Anett csapattársaként), majd a Naisa Nis játékosa lett. A 186 centiméter magas, 83 kilogramm testsúlyú játékos vízumát most intézik, előreláthatóan a felkészülés második hetében kapcsolódhat be a csapat munkájába – adta hírül a DVSC hivatalos honlapja.

Sokoldalú játékos

– Amikor Sopi a Zajecsarban játszott, többször is megnéztem őt, hiszen akkor már szóba került, hogy visszatér a Lokiba – mondta Köstner Vilmos a DVSC szakmai igazgatója. – Már akkor felfigyeltem az ukrán átlövőre, sőt tárgyaltunk is a menedzserével, de akkor végül a Nis ajánlatát fogadta el. Magas, nagy lövő erejű, több poszton is bevethető játékost igazoltunk, aki sokoldalú, hiszen beállósként is bevethető. Védekezésben középen és kettes poszton egyaránt otthonosan mozog, s remekül indul. Mindezek alapján azt mondhatom, hogy érdemes volt őt leigazolni. A legjobb korban van, hiszen van tapasztalata, de még alakítható, reméljük nagy hasznára lesz a Lokinak.

Nagy reményekkel

Lilia 2005-től 2011-ig az ukrán nemzeti válogatott tagja volt, részt vett Európa- és világbajnokságon, 2009-ben és 2010-ben a Bajnokok Ligája és az EHF Kupában szerepelt. Háromszoros ukrán bajnok, a 2012/2013-as szezonban szerb bajnoki és kupagyőztes.

– Izgatottan várom, hogy megkezdjem a munkát új csapatomnál – mondta a DVSC-TVP friss igazolása. – Bízom benne, hogy sikerül a legjobb öt közé jutnunk a magyar bajnokságban, s ezzel örömet szerzünk a klub lelkes szurkolótáborának. Célom, hogy a nemzetközi kupákban szerepeljünk. Szeretném a tudásom legjavát nyújtani, hogy segítsek a csapatomnak elérni a kitűzött célokat, valamint hogy magam is tovább fejlődjek szakmailag. Mindenképpen nagy reményekkel várom az új kihívást.