Helyi közélet

2017.10.03. 08:51

Életmentő műszert kapott a debreceni iskola, ahol nemrég újra kellett éleszteni egy diákot

Debrecen - Mint arról lapunk is beszámolt, szeptember 14-én, iskolai tornaórán <a href="/tornaoran-kellett-ujraeleszteni-egy-fiut-hajdu-biharban/3615729" target="_blank">rosszul lett és összeesett</a> egy 17 éves fiú a Brassai Sámuel Szakgimnáziumban.

Debrecen - Mint arról lapunk is beszámolt, szeptember 14-én, iskolai tornaórán rosszul lett és összeesett egy 17 éves fiú a Brassai Sámuel Szakgimnáziumban.

A nagy bajt észlelve az órát tartó tanárnő értesítette a mentőket, és azonnal megkezdte az elsősegélynyújtást, amelyet a gyorsan megérkező rohamkocsi személyzete folytatott. Mintegy fél órás küzdelmet követően a fiút stabil állapotban szállították kórházba.

Az iskolában nagy port felvert ügy kapcsán két héttel az eseményeket követően remek hírekről számoltak be pénteken a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) munkatársai. A legfontosabb, hogy a rosszul lett fiú szerencsésen túljutott az életveszélyen, és nemsokára folytathatja tanulmányait.

Továbbá, a majdnem végzetes rosszullét hírét hallva egy debreceni vállalkozó egy defibrillátort vásárolt a szakgimnáziumnak, hogy – bár sose legyen rá szükség – ha hasonló történne, helyben azonnal megkezdhessék az újraélesztést.

HBN–Molnár Szilárd


[related-post post_id="3616367"]

[related-post post_id="3617471"]

[related-post post_id="3615729"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában