Újvárosi siker a pünkösdi vízifocin: emberhátrányban nyertek a nagy rivális ellen

Újvárosi siker a pünkösdi vízifocin: emberhátrányban nyertek a nagy rivális ellen
© Fotó: Balmazújváros Sport Kft. / Facebook
Balmazújváros – Feczkó Tamás tanítványai fordulatos meccsen vágtak vissza a Kisvárdának az őszi fiaskóért.

Nem csupán az esőcseppek, hanem a gólok is szép számmal potyogtak a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Kisvárda másodosztályú bajnokin pünkösdvasárnap. Az olykor „vízifoci” jelleget öltő találkozón (a tócsákban gyakran elakadtak a passzok) a hazaiak Kovács Ádámnak köszönhetően ragadták magukhoz a vezetést. Az újvárosiak fórját Zsiga Ervin duplázta meg büntetőből. Még az első félidőben emberhátrányba kerültek a hajdúságiak, Sigér Dávid szabálytalankodott saját tizenhatosán belül. A szabolcsi együttesből Erős Gábor állt a labda mögé, a középpályás higgadtan lőtt Szécsi kapujába. Az 54. percben már 2–2 állt az eredményjelzőn, miután Papucsek fejese ért célba egy szabadrúgást követően. A hajrában a Balmaz újra előnybe került a második találatát jegyző Zsigának hála. A slusszpoén Németh Ádámhoz köthető, a csereként beszálló védő a 92. minutumban állította be a 4–2-es végeredményt. Kiss Lászlóék diadaluknak köszönhetően „bosszút álltak” a Kisvárdán ősszel elszenvedett 5–0-s zakóért.

Bízott a sikerben

– Ugyanúgy zajlott a felkészülés, mint a többi mérkőzésre, bár a játékosok emlékezetében valószínűleg élénken élt a két gárda legutóbbi ütközete, emiatt senkit sem kellett külön motiválni – kezdte összegzését lapunknak a Balmaz pályaedzője, Pacaj Szergej, aki az eltiltott Feczkó Tamást pótolta a hétvégi összecsapáson. – A taktikánk kis passzokra épült volna, de ezt a nedves talaj nem tette lehetővé. Hozzá kell tennem, hogy a pálya nem csak a mi dolgunkat, hanem a kisvárdaiak helyzetét is megnehezítette. Végig bíztam a sikerben, amikor 2–2-es állásnál a vendégek a kapufát találták telibe, akkor úgy éreztem, biztosan bezsebeljük a három pontot. Nem volt könnyű dolgunk, ugyanis közel egy órát játszottunk tíz emberrel, ennek ellenére teljesen megérdemelt győzelmet arattunk a remekül felkészített, jelentős játékerőt képviselő riválisunk ellen.

A balmazújvárosiak legközelebb a Soroksár otthonában lépnek pályára az NB II. 28. fordulójában, a mérkőzés szombaton 18 órakor rajtol.

HBN-BÁ