Újvárosi bravúr a bajnokesélyes ellen

Akt.:
Újvárosi bravúr a bajnokesélyes ellen
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Horváth Ferenc gárdája az élvonalbeli bemutatkozást remek döntetlennel tette felejthetetlenné.

Történelmi pillanatnak lehettek a szemtanúi azok a drukkerek, akik vasárnap délután megtekintették a Videoton–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő mérkőzést, hiszen a hajdúsági alakulat fennállása első NB I-es találkozóját játszotta a Pancho Arénában. A vendégek kezdőcsapatában négy új szerzemény kapott helyet: a védelem két szélén a nigériai Eke Uzomát és az ukrán Juri Habovdát, a középpályán Haris Attilát, a támadósorban pedig a szerb Nemanja Andricsot vetette be Horváth Ferenc.

Elviselték a terhet

Az összecsapás elején „meleg” pillanatokat éltek át az újvárosiak. Előbb Danko Lazovics iramodott meg a bal oldalon, aki Marko Scsepovicsnak szerette volna továbbítani a labdát, ám Tamás László szögletre mentett. Néhány perccel később Haris kezét érintette a játékszer a tizenhatoson belül, a Vidi-futballisták tizenegyest reklamáltak, de Iványi Zoltán sípja néma maradt.

di_videoton_balmazujvaros-6

Fotó: Derencsényi István

A tizenhetedik minutumban a Balmaz-drukkerek ünnepelhettek, Andrics tizenöt méterről szánta rá magát lövésre, a kísérlete a jobb kapufát is érintve kötött ki Kovácsik kapujába. A hátrányba kerülő székesfehérváriak ugyan többet birtokolták a labdát, ellenben komoly lehetőséget nem alakítottak ki a szünetig.

A második félidő jól indult a Fejér megyeiek szempontjából, Suljic beadását követően Lazovics fejesével egalizált Marko Nikolics legénysége. Az idő előrehaladtával egyre nagyobb nyomás nehezedett a balmazújvárosiakra, Horváthnak olykor bravúrt kellett bemutatnia, viszont újabb találat már nem született, maradt az 1–1.

Sigér Dávidék nagyon értékes pontszerzéssel nyitották élvonalbeli szereplésüket. A második fordulóban a Vasast látja vendégül az újonc, a bajnoki vasárnap 17 órakor kezdődik.

HBN-BÁ


Videoton FC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1–1 (0–1)

Felcsút, 1792 néző, Vezette: Iványi

Videoton: Kovácsik – Szolnoki (Géresi 46.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Barczi 62.), Pátkai, Suljic – Lazovics, Scsepovics (Maric 78.)

Balmazújváros: Horváth L. – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda, Kovács Á. (Batarelo 71.), Haris, Sigér, Zsiga (Fekete Á. 59.) – Andric (Virág A. 80.)

Gól: Lazovic (51.), illetve Andric (17.)

Sárga lap: Nego (13.), Juhász R. (72.), Barczi (77.), illetve Rus (24.), Vajda (32.), Horváth L. (65.)