Újvárosban lefékeznék a szolnoki vasutasokat

Újvárosban lefékeznék a szolnoki vasutasokat
© Fotó: Derencsényi István, archív
Balmazújváros – Feczkó Tamás szerint hiába bukdácsol következő ellenfelük, az újvárosiak nem vehetik félvállról a találkozót.

A táblázat hatodik helyét elfoglaló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő szombaton 19 órától gyarapíthatja pontjainak a számát a másodosztály 23. fordulójában, a hajdúságiak a Szolnoki MÁV alakulatával csapnak össze hazai pályán. A két csapat ellentétes formát mutat: amíg Feczkó Tamás legénysége zsinórban öt diadalt számlál, addig a szolnokiak legutóbb november végén diadalmaskodtak, azóta háromszor szenvedtek vereséget, valamint négyszer döntetlenre végeztek.

Pótolják a hiányzókat

– Ebből kiindulva valóban tuti győzelmet várhatnak tőlünk, de egyáltalán nem lesz egyszerű a dolgunk – reflektált felvetésünkre Feczkó Tamás, az újvárosiak szakvezetője. – Riválisunk keretében több rutinos labdarúgó van, akik korábban az élvonalban szereztek értékes tapasztalatokat. Emellett fontos megjegyezni, hogy a korábbi szövetségi kapitánynak, Csábi Józsefnek köszönhetően kiváló kezekben van a szakmai munka a szolnoki együttesnél. Nehéz és kiélezett összecsapásra készülünk, ám szurkolóink támogatásával összejöhet a remélt siker.

Az újvárosi edzői stábnak problémát okozhat a védelem összeállítása, hiszen a Kiss László, Papp Ferenc páros eltiltását tölti, Horváth László és Virág Aladár pedig a soproni összecsapáson sérült meg. Rajtuk kívül Rus Adrián, illetve Bakos Bence már hosszabb ideje maródi.

– Bő keretet alakítottunk ki annak érdekében, hogy az ilyen szituációkat sikerüljön megoldanunk. Úgy gondolom, bárki kap majd lehetőséget a hétvégén, meghálálja a bizalmat – fogalmazott optimistán a tréner.

A Balmaz jelenleg a a leghosszabb győzelmi szériával rendelkező gárda az NB II. mezőnyében, Sigér Dávidék sorrendben a Dunaújvárost, a Vácot, a Siófokot, a Zalegerszeget és a Sopront kényszerítették térdre.

– Nem sorozatokban gondolkodunk, mindig a következő feladatra összpontosítunk. Jelentősen javult a helyzetkihasználásunk, ez lehet az egyik magyarázata az utóbbi időszak eredményeire. Továbbá a pályára lépő játékosok mindig maximális teljesítményt nyújtanak – zárta mondandóját Feczkó.

HBN-BÁ