Újváros: labda a kézbe, kezdhetjük!

Újváros: labda a kézbe, kezdhetjük!
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Három hét kőkemény munka után jönnek majd az edzőmeccsek, szeptember közepén pedig a bajnoki rajt.

Szorgosan rótták a köröket a Kőnig Rendezvényközpontban hétfőn délután a Balmazújváros NB I-es kézicsapatának tagjai. Látszott, volt mit megbeszélni a fiúknak a nyári szabadság utáni első edzésen, egyre izzadtabban, ám igen jókedvűen szedték a lábukat Füzesi Ferenc tanítványai.

Kemény hetek várnak az együttesre, napi három edzés, illetve számos felkészülési mérkőzés szerepel a programban. – Kipihentük az előző idény fáradalmait, feltöltődve, tettre készen vártuk már a nyári alapozási időszakot. Három héten keresztül napi három tréninget vezénylünk le a srácoknak, ez augusztus 5-ig tart, az első edzőmeccsünkig, amit hazai pályán vívunk majd a Gyöngyössel. Kiélezett bajnokság elé nézünk, amihez meg kell teremteni a megfelelő fizikai erőnlétet. Edzőtábort nem tervezünk, számunkra Újvárosban minden megvan, felesleges pénzkidobás lenne elutazni bárhova is – mondta el lapunknak Füzesi Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője, aki szerint férfias küzdelem várható minden egyes találkozón a 2016/17-es szezonban. ​

Előre lépni

– A vezetőséggel még nem beszéltük meg a célkitűzéseket, hiszen ez korai lenne. Riválisaink is a napokban kezdik meg a felkészülést, majd csak az edzőmeccsek után lehet felmérni, milyen erősségűek a csapatok, és mi mire leszünk képesek. Szeretnénk előrelépni, de legalább stabilizálni a helyünket a középmezőnyben. Úgy vélem, jó, hogy változik a bajnokság lebonyolítása, megvoltak a rájátszás előnyei, de egy küzdelemsorozat akkor az igazi, ha mindig mindenki rá van kényszerítve a maximális teljesítményre. Igaz, a mérkőzésszámot kicsit keveslem, 16 csapatos pontvadászatot is el tudnék képzelni. Persze ott vannak a kupaküzdelmek, illetőleg szó van egy ligasorozatról is – vélekedett a tréner, majd azt is elmondta, elégedett a sorsolást illetően. – Az elején hasonszőrű egyletekkel játszunk, gyűjtögethetjük a pontokat, a nagycsapatokkal pedig akkor találkozunk, mikor ők például inkább a Bajnokok Ligájára koncentrálnak, ezt ha ügyesek vagyunk, kihasználhatjuk.


balm (2)

Fotó: Matey István | Kattintásra galéria nyílik


Mint megtudtuk, az előzetes terveknek megfelelően nem volt túl nagy jövés-menés a hajdú-bihari gárdánál. – Három új játékost igazoltunk, Bali Richárd egy év kitérő után visszatér hozzánk, nálunk folytatja a pályafutását Katzirz Dávid, illetve Andrei Vakhnovich. Utóbbi még nem érkezett meg, vízumproblémái vannak, de várjuk. Valamint az utánpótlásunkból felkerült hozzánk Teleki Levente, egy tehetséges beállós, aki velünk fog edzeni, majd meglátjuk, hogyan tud kiteljesedni. Hatan távoztak, Oláh Gábor, Morva Zoltán, Horváth Dániel, Nikola Lazic, Bojan Tomic és Nacor Perez. Többeket nem szívesen engedtem el, de muszáj volt, főként amiatt, mert a jövőben csak öt külföldi kézist lehet alkalmazni.

A szezonnyitó foglalkozás előtt a csapat főszponzora, Király Sándor köszöntötte a keret tagjait. Mint fogalmazott, szeretné, ha megmutatná a társaság, milyen fából faragták őket, mert ha ez sikerülne, nem lenne a valóságtól elrugaszkodott elképzelés bekerülni a legjobb hatba.

Füzesi Ferenc is adott egy rövid tájékoztatást a tanítványainak, az instrukciók mellett félig viccesen arra is felhívta a figyelmet, hogy elkezdődött a versenyidőszak, vagyis tilos alkoholt fogyasztani.

Jó helyre került

Mások mellett a 95-szörös korábbi válogatott Katzirz Dávidot is sikerült „megcsípnie” a Balmaznak. A 35 éves balátlövő korábban kulcsjátékos volt a Pécsben, a Dunaferr SE-ben, az olasz Sacchiában, a német Wilhelmshavenben és Essenben, a Pick-Szegedben, a Csurgóban, s legutóbb a Tatabányában. – Még március körül vették fel velem a kapcsolatot, felvázolták a lehetőségeket, ami nagyon szimpatikus volt. Láttam az együttes előző évi produkcióját, ez is imponált, illetve szinte mindenkit ismerek már korábbról, Füzesi Ferenc még ifiedzőm is volt, ezek a dolgok szintén az Újváros mellett szóltak. Nem is kellett gondolkodnom, úgy érzem, ezt a helyet most nekem találták ki – hangzottak Katzirz szavai, aki rutinjával nagy segítségére lehet új társainak. Mint mondta, fiatalos lendületet már nem igen várhatnak tőle, viszont harcos, csupaszív játékosnak tartja magát, és ezt a pályán is igyekszik majd megmutatni.

A Vác ellen

A 14 csapatos élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság szerepelői a 2016/17-es kiírásban a Balmazújváros mellett a Veszprém, a Budakalász, a Mezőkövesd, az Eger, a Komló, a Cegléd, a Vác, az Orosháza, a Csurgó, a Gyöngyös, a Balatonfüred, a Szeged és a Tatabánya lesznek. A pontvadászat szeptember 11-én rajtol el, a tavaly a hetedik helyen záró Balmaz idegenben kezd a váciak ellen.

HBNSporthírek


hirdetés