Újság, tévé, rádió, internet? – A debrecenieket faggattuk arról, honnan tájékozódnak a hírekről

Akt.:
Újság, tévé, rádió, internet? – A debrecenieket faggattuk arról, honnan tájékozódnak a hírekről
© Forrás: youtube.com
Debrecen – Megkérdeztük, ki honnan szerez információt a világról. Ne lepődjön meg, de van, akinek még tévéje sincs otthon.

Az interneten szoktam híreket olvasni, általában napi rendszerességgel, és leginkább a közösségi oldalakról kattintok rá egy-egy cikkre. Újságot nem olvasok, tévém nincs, rádiót pedig nem hallgatok – jelentette ki Tóth Dóra.

toth_dora
Tóth Dóra

– Nem igazán szoktam híreket olvasni, ha megteszem, akkor is a közösségi oldalakról jutok el a hírportálokra, időm se nagyon van tájékozódni – válaszolta Bagi László.

bagi_laszlo
Bagi László

Csonka Laura a világhálón szokott híreket olvasni, célirányosan keresi fel a kedvenc oldalait, néha a tévében megnézi a hírműsorokat, de újságot nem olvas, és rádiót sem szokott hallgatni.

csonka_laura
Csonka Laura

– Leginkább az interneten nézek utána a híreknek, a tévé és a rádió nem érdekel. A világhálón hamarabb fent vannak az események, gyorsabban utána tudok nézni a dolgoknak – mondta Karácson Viktor.

karacson_viktor
Karácson Viktor

– Internetről tájékozódom, néha célirányosan, néha csak az utamba kerül néhány cikk, ami érdekel. A tévé, rádió, újság nem jellemző, ezekből tényleg ritkán informálódom – fejtette ki Nagy Ferenc.

nagy_ferenc
Nagy Ferenc

Kiss Péter célirányosan keresi fel a megszokott híroldalakat, máshonnan ritkán tájékozódik, mivel az internetet gyorsabbnak tartja az összes többi forrásnál, valamint így csak azokat olvassa, ami tényleg érdekli.

kiss_peter
Kiss Péter

HBN | Fotók: Matey István