Újrajátsszák Ungváron az első ukrán-magyar futballmérkőzést

Budapest – Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott, s kedden újrajátsszák ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai. A helyszín most is Ungvár lesz.

A magyar szövetség a honlapján emlékeztet arra, hogy elsőként Magyarország ismerte el az 1991-ben függetlenné vált új ukrán államot, s egy évvel később a magyar csapat ellen játszották első nemzetközi mérkőzésüket az ukránok. A történelmi meccset 1992. április 29-én rendezték meg Ungváron, Kiprich József duplájával és Sallói István góljával a magyarok 3-1-re nyertek.

A keddi összecsapáson magyar részről többen is játszanak majd az 1992-es csapatból, de tagjai a keretnek a kilencvenes évek más meghatározó válogatott játékosai is, mint Détári Lajos, Sallai Sándor, Pintér Attila vagy Véber György.

A magyar csapatot Gellei Imre irányítja majd, de vendégként ott lesz a találkozón a 25 évvel ezelőtti magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jenei Imre is.

A magyar keret (az mlsz.hu alapján):

kapusok:

Andrusch József, Vlaszák Géza

védők:

Mónos Tamás, Fehér Csaba, Telek András, Mészöly Géza, Éger László, Cseh András, Sallai Sándor, Sallói István

középpályások:

Halmai Gábor, Pintér Attila, Márton Gábor, Vincze Ottó, Véber György, Illés Béla, Détári Lajos, Jenei Sándor

támadók:

Dombi Tibor, Tököli Attila, Waltner Róbert, Vincze István

– MTI –