Újraindítja a Nagyvárad és Biharkeresztes közötti autóbuszjáratot az erdélyi város tömegközlekedési vállalata

Bukarest, 2015. augusztus 31., hétfő (MTI) – Újraindítja szombattól a Nagyvárad és Biharkeresztes közötti menetrend szerinti autóbuszjáratot a nagyváradi tömegközlekedési vállalat, amely élénkíteni akarja a határmenti kapcsolatokat.


Csúzi István, a nagyváradi tömegközlekedési vállalat vezérigazgatója az Agerpres román hírügynökségnek elmondta: a tömegközlekedési vállalat meggyőzött egy hipermarketet, hogy részben ők finanszírozzák a járat működtetését. A felek egyéves szerződést írtak alá, amely értelmében a hipermarket a költségek és a bevételek közötti különbséget állja, és ezért 3500 lej és 10 ezer lej között mozgó összegeket fizet a tömegközlekedési vállalatnak – magyarázta a vezérigazgató.

A román állami hírügynökség szerint a hipermarket abban bízik, hogy hétvégenként 150-250 vásárlót nyer majd, akik Romániába utaznak vásárolni tekintettel arra, hogy Magyarországon a hipermarketek zárva vannak, és az általános forgalmi adó Romániában 9 százalék az élelmiszerek esetében.

Munkanapokon három járat, hétvégén hat működtetésével lehetőséget teremtenek ingázásra annak a mintegy 700 Bihar megyeinek is, akik Biharkeresztesen vásároltak házat, de Nagyváradon dolgoznak vagy oda járatják gyermekeiket iskolába. A működtetők a magyarországi munkanélkülieknek is lehetőséget akarnak teremteni, hogy a nagyváradi ipari parkban találjanak állást.

A hírügynökség Barabás Ferencet, Biharkeresztes polgármesterét is idézi, aki örömét fejezte ki a járat beindításáért. Egy jegy ára 500 forint (7 lej) lesz, az út időtartama egy-másfél óra a határellenőrzés időtartama függvényében.

Hasonló járat működött már 2011 és 2013 között is. Akkor azért szüntették meg, mert nem volt jövedelmező, legfeljebb 80 utas vette igénybe.

– MTI –
hirdetés