Újraélesztés-lecke Böszörményben, motoros véradás Debrecenben

Újraélesztés-lecke Böszörményben, motoros véradás Debrecenben
© Illusztráció: Matey István
Debrecen, Hajdúböszörmény – Bemutatókkal, szűrésekkel, arcfestéssel, játékokkal csatlakozik a Méliusz Gyermeknaphoz a Magyar Vöröskereszt Hajdúböszörmény Területi Szervezete szombaton a Méliusz Üzletház parkolójában. Debrecenben a motorosok hívnak vért adni.

Kisgyermekek is meg tudják tanulni – sőt bizonyos határokon belül alkalmazni – az újraélesztés fogásait. 2016. május 21-én Hajdúböszörményben a Méliusz Gyermeknapon az azonos nevű üzletház parkolójában a legkisebbek is megnézetik és gyakorolhatják az elsősegélynyújtás életmentő mozdulatait, akárcsak szüleik és minden érdeklődő. Nem csak bemutatókkal csatlakozik a 9.00 és 14.00 óra közötti programokhoz a Vöröskereszt Területi Szervezete, hiszen önkéntesei és munkatársai játszóházzal, arcfestéssel várják a gyerekeket és vércukor, vérnyomás-szűréssel, koleszterin- és testtömegindex-vizsgálattal a felnőtteket.

Debrecenben motorosok hívnak véradásra

Vérüket adják a motorosok, és véradásra invitálnak minden érdeklődőt május 28-án 10.00 és 15.00 óra között a debreceni Auchan áruházban, melynek parkolójában a Kék Lovagok Motoros Közhasznú Egyesület partnereivel – köztük a Karitatív Testülettel és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetével – Gyermeknapi majálist rendez hátrányos helyzetű, beteg, árván maradt debreceni és Hajdú-Bihar megyei gyermekeknek 9.00-től 18.00 óráig.

Egészségügyi szűrésekkel – vérnyomás-, súly-, testtömegindex-vizsgálattal –, interaktív gyermekfoglalkozásokkal, betegség- és drogmegelőző totókkal is társulnak a szórakoztató programokhoz a Vöröskereszt területi szervezetének önkéntesei és munkatársai. A gyerekek fejlesztő játékokkal tölthetik idejüket, amíg a szülők és 18 éven felüli testvéreik „vagány hősökként” vért adnak a motorosokkal.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –