Újraélesztés egy debreceni tornaórán: megszólalt a fiú osztálytársa, aki látta, mi történt

A kép illusztráció
A kép illusztráció
Debrecen – A 17 éves János minden előzmény nélkül lett rosszul bemelegítés közben csütörtökön az egyik debreceni gimnáziumban. A fiú szívműködését közel félórás küzdelemmel, többszöri defibrillálással sikerült újraindítani.

– Futottunk körbe, amikor egy puffanást hallottunk, és amikor odanéztem, Jani a padlón feküdt – elevenítette fel a történteket a Blikknek a fiú egyik, neve elhallgatását kérő osztálytársa. – A testneveléstanárunk, aki egyben az osztályfőnökünk is, azonnal odarohant, közben pedig mobilon hívta a mentőket. Minket elküldött vízért, és elkezdte újraéleszteni Janit.

A mentők percek alatt ott voltak, rohantak a felszereléssel, minket pedig elküldtek a tornateremből”

– mondta a fiú.

A lap megkereste az ügyben az Országos Mentőszolgálatot is, akik korábban Facebook-posztban számoltak be az esetről.

– Tornaórán, bemelegítés közben esett össze egy 17 év körüli fiú ma délelőtt egy Hajdú-Bihar megyei iskolában. A tanárok a mentésirányító telefonos támogatásával azonnal megkezdték az újraélesztést, amit az öt percen belül odaérkező rohamkocsi személyzete folytatott.

A fiú szívműködését közel félórás küzdelemmel, többszöri defibrillálással sikerült újraindítani. A gyors, szakszerű elsősegélynyújtásnak és mentőellátásnak köszönhetően a fiút stabil állapotban szállították kórházba.”

Elérték a rosszul lett fiú édesanyját is, aki szerint János szervezete erős, ezért reméli, hogy nagyon hamar újra jól lesz. – A család mindenben a segítségére lesz, az biztos – tette hozzá.

Forrás: Blikk


Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat
Hajdú-Bihar - Bemelegítés közben lett rosszul. A tanárok kezdték meg az újraélesztést, amit az öt perc alatt kiérkező mentősök folytattak. Tornaórán, bemelegítés közben esett össze egy 18 év körüli fiú ma délelőtt egy Hajdú-Bihar megyei iskolában. A tanárok a mentésirányító telefonos támogatásáva...