Helyi közélet

2015.01.29. 11:36

Nézőpont: Foci helyett marketing

<em>Felforgatta az angol harmadosztályú futballbajnoksában küzdő Notts County életét az a nap, amikor leigazolták az Ipswich Town magyar támadóját, Bajner Bálintot.</em> Tamás Nándor írása.

Felforgatta az angol harmadosztályú futballbajnoksában küzdő Notts County életét az a nap, amikor leigazolták az Ipswich Town magyar támadóját, Bajner Bálintot. Tamás Nándor írása.A huszonnégy éves labdarúgó ugyan sem legutóbbi klubjában, sem pedig korábban a „Dortmund-tarcsiban” nem tudta megváltani a világot, de flegma és önfényező nyilatkozatainak hála kivívta a Trollfoci nevű facebookos közösség kiemelt figyelmét. A netes trollok már az Ipswich világhálós oldalát is megbénították a „No Bajner, no party” és ehhez hasonló szarkasztikus hozzászólások ezreivel, most a Notts közösségi oldalas elérhetősége blokkolt le néhány napra, sőt magyar IP-címről nem is lehetett elérni őket.

Azonban hamar észbe kaptak Bajner klubjánál, hiszen honfitársainknak köszönhetően átlépte a 100 ezres határt a Notts County követőinek a száma a Facebookon. Ez pedig kitűnő marketingfogásra késztette a briteket: az oldal borítóképét a piros-fehér-zöld trikolórra cserélték és egy magyar nyelvű posztban adnak segítséget a relikviáik internetes megvásárlásához.

Jómagam élesen emlékszem 2009-re, amikor az Oláh Gábor utcán, júliusi forróságban tréningezett a DVSC-TEVA, soraiban a próbajátékon szereplő és később eltanácsolt tizennyolc éves Bajner Bálinttal. A csatár fizikálisan erős volt, ugyanakkor darabos és körülményes, s nem volt túl közeli barátságban a labdával.

Bálintunk továbbállt, a Loki pedig inkább a francia őserőt, Adamo Coulibalyt szerződtette le és a debreceni gárda annak a nyárnak a legvégén bejutott a Bajnokok Ligájába.

Később, amikor Bajner Dortmundba került, sokan leszólták a DVSC szakmai stábjának hat évvel ezelőtti döntését, mondván: ide nem kellett, a Borussiának meg majd jó lesz. Hát nem lett jó, és az sem kizárt, a Nottsba is kevés lesz a srác.

Persze van több mint százezer követőjük, az igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában