Újra végigehetjük az egész világot: International Food Day a Debreceni Egyetemen

Akt.:
Újra végigehetjük az egész világot: International Food Day a Debreceni Egyetemen
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Debreceni Egyetemen van a legnagyobb külföldi hallgatói közösség. Több mint négyezren tanulnak Debrecenben, s most országuk konyháját is bemutatják. Május 5-én újra megrendezik az International Food Day-t.

Többek között nigériai, japán, indiai, palesztin és svéd ételeket készítettek a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi diákok tavaly az International Food Day-en. Az egész napos programon 15 ország mintegy száz hallgatója készítette el nemzeti ételét, melyekre több mint ötezer kóstolójegyet adtak el. Ezzel minden korábbi rekordot megdöntött az egyetem külföldi hallgatóit tömörítő ISU (International Student Union) által szervezett gasztronómiai program 2016-ban.

A különleges ízek és illatok mellett autentikus viseletekkel, nemzetük zászlóival, zenével és tánccal idézték meg kultúrájukat a világ különböző tájairól érkezett egyetemisták. Az öttagú zsűri végül a palesztin menüt találta a legjobbnak. Az irániak végeztek a második helyen, míg a dobogó harmadik fokára a török hallgatók csapata állhatott fel. A szervezők a kóstolójegyekből befolyt összeget – ahogy a korábbi években is – jótékonysági célra ajánlották fel.

Az országban egyedüliként a Debreceni Egyetemen működő, külföldi hallgatókat tömörítő kari hallgatói részönkormányzat, az International Student Union idén már tizenkettedik alkalommal hirdeti meg az International Food Day-t.

– Debreceni Egyetem –