Magyarország

2012.10.03. 15:20

MSZP: a Fidesz-KDNP beismerte, hogy alkotmányellenes a választási feliratkozás

Budapest, 2012. október 3., szerda (MTI) - Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP beismerte, hogy alkotmányellenes a választási feliratkozás bevezetése.

Budapest, 2012. október 3., szerda (MTI) - Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP beismerte, hogy alkotmányellenes a választási feliratkozás bevezetése.Molnár Zsolt, a szocialisták országgyűlési képviselője és budapesti elnöke arra reagált így, hogy a parlament alkotmányügyi bizottsága szerdán kezdeményezte: az alaptörvény ne csak lehetővé tegye az előzetes regisztráció bevezetését, hanem annak alapvető szabályait is tartalmazza. Így alkotmányos szinten szabályozhatják a névjegyzékbevétel kérelmezésének határidejét és módját, rögzítve, hogy Magyarországról nem, csak a határon túlról lehet levélben feliratkozni.

Az MSZP-s politikus az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a Fidesz-KDNP ezzel világossá tette, tisztában van azzal, hogy választási eljárási törvényjavaslata nem állja ki az alkotmányosság próbáját. A kormányoldal szánt szándékkal meg akarja kerülni az Alkotmánybíróságot, elzárva a testületet a döntés lehetőségétől - foglalt állást.

Molnár Zsolt szerint ugyanakkor az alkotmánymódosító javaslat világos bizonyítéka annak, hogy "a Fidesz lassan felismeri azt, amit már az egész ország tud: mára megbuktak és 2014-ben Magyarország le fogja váltani őket".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!