Újra tombol a műanyag flakon láz Szabolcsban, nem találja ki, ezúttal mire használják

Akt.:
Újra tombol a műanyag flakon láz Szabolcsban, nem találja ki, ezúttal mire használják
© Forrás: ripost.hu
A leleményes szabolcsi háziasszony, aki a legutóbb műanyag ásványvizes palackban készített nagyon finom savanyúságot újabb ötlettel állt elő.

Gondolt egy merészet, és úgy döntött, melegházakat fog készíteni a flakonokból a növényeknek. Fogta hát a 3 literes, széles testű flakonokat, levágta az alljukat, és ráállította a gyenge palántákra. A kupakokat nem csavarta le, így a házikó tökéletes szigetelésű búrakén funkcionál a hideg éjszakákon, nappal viszont szépen begyűjti a meleget.

No de mi fér el a mini üvegház burka alatt? A korai uborka, a görögdinnye és a sárgadinnye, de a fagyérzékeny bazsalikom esetében is tökéletesen működik a módszer.

A módszernek hála 10 nappal korábban kerülhetnek a szabad földbe a palánták és hamar lesz termés. Plusz még a csigáktól is megvédi a növényt.

Tipp: nappal csavarjuk le a kupakot, hogy friss levegőhöz jusson a növény.

Forrás: ripost.hu.


Szabolcsi háziasszony indította az új őrületet: műanyag ásványvizes palackban készíti a savanyúságot – és finom!

Gasztro-reform-bomba egyenest Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből: egy háziasszony kitalálta, hogy 3-5 literes műanyag palackokban készíti el a savanyúságait. A csoda-recept bombaként robbant: most mindenki flakonos koviubit gyárt.