Újra támad a Segner téri por és sár

Sár van a Segner tér mögött az üres építési telken
Sár van a Segner tér mögött az üres építési telken - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Hiába a sár, egyelőre csak javítják a Segner tér mögötti nagy üres telket.

Az elmúlt hetekben hullott sok csapadék nyomán ismét sártenger alakult ki a Segner tér és a Kürtös utca közé eső nagy üres területen, a benzinkút, illetve a buszforduló háta mögött. Tartósan száraz időben ugyanott port fúj a szél. A terület azért érdekes, mert a Segner téri új házban működő fitneszterem miatt sok autó parkol ott. (A szomszédos Kürtös utcát a közelmúltban leaszfaltozták, de az csak részben oldotta meg a problémát.)
A gondot tapasztalva a telket néhány éve kaviccsal hordatta meg a polgármesteri hivatal, de mostanra a sár „elnyelte” a köveket, illetve az autók kijárták a kavicsokat.

Tartalék terület

A debreceni polgármesteri hivatal ezzel kapcsolatban küldött kérdéseinkre azt közölte, hogy mivel a területen a csapadékvíz elvezetése nem megoldott, a víz megáll, ami miatt az újra és újra „kikátyúsodik”. Ezért a talajegyengetési (gréderezési) munkálatokat a hivatal ismételten el fogja végeztetni és amennyiben szükséges, úgy zúzott követ is hordatnak oda. A telek nagyobb része egyébként önkormányzati tulajdon és különleges közlekedési tartalékterületként tartják nyilván, ami azt jelenti, hogy szükség esetén a helyi közösségi közlekedés célját szolgálhatja.

segner

Fotó: Molnár Péter

A fentiekre tekintettel a terület értékesítését nem tervezi az önkormányzat – közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN-Orosz Csaba


Most jó a Fokos utca, de meddig bírja?

Egyelőre nem aszfaltozzák le teljes hosszban az Alföld Szakképző utcáját.