Újra összegyűlt a Debreceni Kinizsi nagy családja

Újra összegyűlt a Debreceni Kinizsi nagy családja
© Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – Két esztendeje olyan sporttörténeti találkozó színhelye volt az egykori dohánygyár szociális épülete, amelyet azóta is emlegetnek a Debreceni Kinizsi volt futballistái, akik ott voltak és azok is, akik arra vágytak, hogy újra összegyűljenek.

A mai napig kellett várniuk, mert az ötletadó Ács Zoltán és a szervező munkájáról messze földön híres Huszti Ferenc újra összeverbuválta a 16 éve megszűnt patinás klub egykori sportolóit. S, hogy mennyire sokat számítanak az effajta találkozók bizonyítja, a csütörtöki megemlékezésen két Loki öregfiúk csapatot is ki lehetett volna állítani a megjelentekből. Ugyanis örömmel fogadták a meghívást azok is, akik két éve azért maradtak ki a vendéglistáról, mert a legutóbbi évek játékosaival nem számoltak a szervezők.

Fotó: Égerházi Péter Fotó: Égerházi Péter ©

Mint ahogyan az is újdonságnak számít, hogy a második találkozóra meghívták az 1989-ben megszűnt női kézilabdacsapat volt játékosait is. Az viszont már hagyománynak számít, hogy a megjelenteket az egyesületben négy évtizedet eltöltő Oláh György köszöntötte a legendás edző, Elek Gyula mécsesekkel körülvett fényképe mögül. Újra elmondta: az 1928-ban megalakított egyesület 1948-tól Debreceni Dohánygyári Lendület néven szerepelt, majd ÉDOSZ lett és 1951-ben vette fel Kinizsi nevét, amellyel a versenytudósításokban 2001 óta nem találkozhatnak a debreceni sportbarátok.

HBN-ÉP