Újra nemzetközi vizeken a legifjabb debreceni pólósok

Akt.:
Újra nemzetközi vizeken a legifjabb debreceni pólósok
© Fotó: waterpolo.hu
Debrecen – A Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület legfiatalabb reménységei immáron negyedik alkalommal veszik be Olaszországot, és vesznek részt a Lignanoban megrendezésre kerülő HabaWabán, amely a világ legnagyobb nemzetközi gyermek vízilabda fesztiválja.

Kardos Sándor és Pethő Zoltán legénysége szombaton, későn este indult el Lignanoba, ahol vasárnap délután ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 2008-ban útjára indított HabaWaba.

A legnagyobb nemzetközi gyermek vízilabda fesztivált idén kilencedik alkalommal rendezik meg Olaszországban, a június 19-26-ig zajló viadalnak Lignano Sabbiadoro ad otthont. A miniolimpiára 12 ország, 123 csapatának több, mint 1400 sportolója nevezett. Kis hazánkat ezúttal kilenc klub képviseli: a DVSE Pólósuli mellett megmérettetnek a Ferencváros, a KSI SE, a Szeged, a Szolnok, a szombathelyi Domino AVUS, a Pécs, az YBL, valamint a ZF-Eger együttesei is. A hajdúsági fiatalok 2013-ban legjobb magyar csapatként a 9., 2014-ben a 12., 2015-ben pedig újfent a 9. helyen zártak. A jövő kiválóságai akárcsak a “nagyok”, olimpiai faluhoz hasonló helyen laknak majd, és egy héten keresztül minden kizárólag csak a pólóról szól.

A DVSE Pólósuli csapata: Bákonyi Bence, Balogh Milán Patrik, Báthori-Tóth Bálint, Borsos Bence, Dénes Noel Zsolt, Dobó-Nagy Zsombor, Fedác Dominic Zsolt, Kiss Gábor, Kiss Milán, Kiss Zéta Milán, Pataki Ábel, Pethő-Tóth Ádám, Porcsin László, Rajna Benjámin, Szűcs Gellért. Edzők: Kardos Sándor, Pethő Zoltán.

Június 20. hétfő
12:30 DVSE Pólósuli – Entente Rhone Alpes

Június 21. kedd
9:30 DVSE Pólósuli – Posillipo Caimani
16:30 DVSE Pólósuli – GS Swimming Vicenza

Június 22. szerda
11:30 Sportiva Sturla Verdi – DVSE Pólósuli
19:00 RN Sori Barracuda – DVSE Pólósuli

dvse.hu