Újra működik az ingyen wifi, sőt, még több helyen lesz!

Akt.:
Újra működik az ingyen wifi, sőt, még több helyen lesz!
© Illusztráció: telegraph.co.uk
Debrecen – A város free wifit működtető rendszerében egy eszköz meghibásodása okozta a hibát. Az eszközcserét elvégezte a város, aminek köszönhetően a rendszer ismét működőképes.

A város több pontján, így a Parkerdő-Békás tó környékén, a Baltazár Dezső téren, a Halközben, a Kossuth téren, a Piac utcán, a Romkertben, a Csapó utca- Fórum üzletközpont előtti területeken épült ki a szabad intenet-rendszer – tájékoztatta a Naplót a polgármesteri hivatal.
A debreceni free wifi jelenlegi rendszer kiépítése a 2013-ban befejezett HURO magyar-román, határon átnyúló együttműködési program keretén belül, 249 ezer euró összegű pályázati forrásból valósult meg.

A jövőben a fejlesztések folytatódnak, elsősorban azokon a nagyobb közösségi tereken tervezett fejlesztések kapcsán egyes városrészeken és területeken, ahol várhatóan tömegesen fordulnak meg naponta (például a létesítendő főpályaudvaron). Ez a városi Smart City koncepción belül valósul meg, ennek részleteit most dolgozzák ki – kaptuk a választ a polgármesteri hivataltól.

HBN
hirdetés