Újra működik a Füredi úti rendelő

Akt.:
Átadták a Füredi úti rendelőt
Átadták a Füredi úti rendelőt - © Fotó: Matey István
Debrecen – A csaknem egy évig tartott felújítás során XXI. századi körülményeket teremtettek.

Átadták Debrecenben, a Füredi út 42. szám alatti felújított háziorvosi és fogorvosi rendelőket szerdán.

Nyílászárók, burkolatok

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere szerdán, a helyszínen elmondta: az önkormányzat 109 és fél millió forintot költött a beruházásra, melynek keretében egyebek mellett jól szigetelő ajtókat, ablakokat építettek be, korszerű elektromos és fűtési hálózatot alakítottak ki, új burkolatokat raktak le, a tetőre napelemeket helyeztek el. Új eszközök beszerzésére 2,7 millió forint jutott.

fu (1)Fotó: Matey István

Az alpolgármester hozzátette: a város vezetése 2014-ben azt ígérte, hogy az Új Főnix Terv gondoskodó város programjának keretében 11 orvosi rendelőt korszerűsítenek.

fu (3)Fotó: Matey István

– Jelentem, jól állunk, a Füredi úti rendelő a nyolcadik, ami elkészült – fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy a maradék három beruházás is megfelelően halad. A Bajcsy-Zsilinszky és a Jánosi utcán már folyik a munka, a Szabó Pál utcán előkészítő fázisban tartanak.

Szép kerítése is lesz

Barcsa Lajos arról is beszélt, hogy a Füredi úti, négy háziorvosi és három fogorvosi körzeti rendelőnek helyet adó épület környékét ezekben a napokban rendezik. (Az átadó idején éppen virágokat ültettek.) A tervek között szép kerítés kialakítása is szerepel.

OCS