Helyi közélet

2017.07.10. 18:38

Időjárás-jelentés - 2017. július 10.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Északnyugat-Európa fölött többközéppontú ciklon örvénylik. Hatására arrafelé, főként a frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Szintén ciklon örvénylik a Kelet-európai-síkság középső része fölött, így ott is több a felhő, záporok, zivatarok is előfordulnak. Szárazföldünk más tájain több órára kisüt a nap, de a helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből záporok zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északnyugati területén, valamint északkeleten a felhősebb tájakon többnyire 12 és 20, a középső vidékeken és az északi naposabb helyeken 21 és 29 fok között változik. A legmelegebb délen, délkeleten van, ahol a délutáni órákra általában 30 és 37 fok közé melegszik fel a levegő, de helyenként 38, 40 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, labilis légállapotú, eleinte egyre melegebb, majd kissé hűvösebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

A többórás napsütés mellett hétfőn és kedden is általában erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar, helyenként heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. Hétfőn a déli, délnyugati, kedden a fokozatosan északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 36 fok között valószínű. északnyugaton lesz a hűvösebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában