Újra lesz bringás reggeli a Kossuth téren

Újra lesz bringás reggeli a Kossuth téren
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az Európai Mobilitási Hét ez évi témája, a multimodalitás, intermodalitás arra szólítja fel az embereket, hogy kombinálják a közlekedési módokat, mert így sokszor gyorsabban és kellemesebben utazhatnak.

Ha okosan választjuk meg a használni kívánt közlekedési eszközt, azzal pénzt takaríthatunk meg, javíthatjuk az egészségünket és jót teszünk a környezetnek is – csak egy kis jóakarat kell, hogy kipróbáljunk valami újat. A helyes választással, a váltással és a kombinálással a hasznunkra fordíthatjuk az utazást.

Mi, a Magyar Kerékpárosklub helyi aktivistáiként természetesen a kerékpáros opciót preferáljuk! Ezért egy eseménydús héttel készülünk, hogy megfelelően…

Autómentes Nap a Nagyerdei Stadionnál, vasárnap:

Csatlakozzon a közösségi eseményhez és látogasson ki a Ködszínházhoz, az MK-sátorhoz vasárnap, 2015. szeptember 20-án.
Egész nap várjuk az érdeklődőket, mert lesz KRESZ-totó, KRESZ-pálya, óriáskirakó, fotóparaván, kerékpáros útvonal- és túraajánlatok városon belül és kívül, közlekedési, öltözködési és lakatolási tanácsadás és kerékpáros városismereti verseny.

Bringás Reggeli a debreceni Főtéren, kedd:

Kerékpárjával eltekerve csatlakozzon a közösségi eseményhez és reggelizzen velünk a Kossuth téren, az MK-sátornál kedden, 2015. szeptember 22-én. Délelőtt 9 óráig várunk minden bringást kakaós csigával, energiaszelettel, üdítővel, édességgel és gyorsszervízzel!

Mobilitási bringás-fotós játék, egész héten:

Játékot hirdetünk a kerékpározást hirdetendő, bevonva a közösséget is. A részletes leírásban további információ található, a követendő lépésekkel együtt. Nem csak játszani, de kerékpározni is jó: mutassuk meg másoknak is, mi hogyan is képzeljük el! A mobilitási hét eseményei bőven adnak lehetőséget a tökéletes fotó elkészítéséhez.

Tehát:

1. Bringázz! – 2. Fotózz! – 3. Gyűjts! – 4. Nyerj!


– Magyar Kerékpárosklub, Debreceni Területi Szervezet –


Autómentes nap a DKV-val
Debrecen – Minden évben legalább egyetlen napra változtassunk közlekedési szokásainkon a környezetvédelem jegyében!