Újra lecsaptak kedvenc „áldozatukra” az újvárosiak

Újra lecsaptak kedvenc „áldozatukra” az újvárosiak
© Fotó: Homoky György
Balmazújváros – Tamás László amondó, a DVTK elleni siker során mindenki kivette a részét a bekkelésből.

Kis túlzással már-már Diósgyőr specialistának is nevezhetjük a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét. A hajdúsági alakulat augusztusban parádés futballal leiskolázta a miskolciakat (4–0), míg az OTP Bank Liga előző fordulójában a debreceni Nagyerdei Stadionban kaparintották meg a három pontot Sigér Dávidék. A 2–1-es Balmaz-győzelemmel záruló meccsen a grúz Bachana Arabuli a kilencvennegyedik percben állította be a végeredményt büntetőből.

Fotó: Homoky György Fotó: Homoky György ©

– Nem a legjobb előjelekkel vártuk a szombati összecsapást, hiszen a múlt héten a Honvédtól háromgólos vereségbe futottunk bele hazai pályán – elevenítette fel a keserű emlékeket Tamás László. – Bizonyítani szerettük volna, hogy az az eredmény csupán egy kisiklás volt. Úgy gondolom, a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Ugyan a meccs elején több ígéretes lehetőséget sem tudtunk gólra váltani, de szerencsére ez nem bosszulta meg magát. A Diósgyőrnek két erős centere van, őket is féken tudtuk tartani.

Remekül védekeztünk csapatszinten, ha valaki bajba jutott, mindig akadt egy társ, aki a segítségére sietett.”

– Az első félidőben veszélyes kontrákat vezettünk, talán a második játékrészben kevesebbszer tudtunk mögéjük kerülni, ennek ellenére akadtak gólszerzési esélyeink – nyilatkozta az újvárosi védő.

Nyugalmat ad

Tamás két játéknapot követően kapott ismét helyet a kezdőcsapatban. Horváth Ferenc nem hozott rossz döntést a beállításával, hiszen a bekk bevette Antal Botond kapuját.

– A Vasassal vívott bajnokit megelőzően belázasodtam. Próbáltuk gyógyszerekkel és injekcióval is orvosolni a problémát, ám ezek nem hatottak. Mivel az angyalföldieket megvertük, Horváth Feri nem változtatott a győztes együttesen. Az igazat megvallva, a Fradi és a Vidi ellen sem voltam csúcsformában – mondta a hátvéd, majd rátért élete első NB I-es találatára. – Az edzéseken nagy hangsúlyt fektetünk a pontrúgásokra, ezúttal is egy begyakorolt figura végén esett a gól. Elszakadtam az őrzőmtől, ám kicsit magasnak bizonyult a beívelés, amit Karan igyekezett kifejelni. A labda a lapockámra pattant, onnan jutott a gólvonal mögé. Akkor sem szomorkodtam volna, ha öngóllal szerezzük meg a vezetést – jelentette ki a labdarúgó.

Az újonc a sikerének, valamint a közvetlen vetélytársak botlásának köszönhetően fellépett a táblázat tizedik helyére, így bizakodva fogadhatja a Haladást, a két gárda majd november 18-án feszül egymásnak.

Hazudnék, ha azt mondanám, nem jó érzés rápillantani a pillanatnyi állásra. Egyfajta nyugodtságot ad, hogy van két együttes mögöttünk.”

– A tabella első feléhez tartozó egyletektől lopkodtunk pontokat, a folytatásban közvetlen riválisainkkal vívunk nagy téttel bíró találkozókat – vélekedett Tamás László.

HBN-BÁSporthírek