Újra itt a román-magyar rendőrcsere

Újra itt a román-magyar rendőrcsere
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló – Az idei turisztikai idényben ismét két román rendőr segíti a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját Hajdúszoboszlón. A magyar rendőrök a romániai Bihor megyében fognak járőrszolgálatot ellátni.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Dr. Liviu Popa, a romániai Bihor Megyei Rendőr-felügyelőség vezetője 2015. július 6-án együttműködési megállapodást írtak alá Ártándon.

Az együttműködés célja a szakmai tapasztalatok cseréjén túl, hogy a rendőrök az idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű területeken járőrözzenek és segítsék a magyar, valamint a román turisták és a helyi rendőri szervek közötti kapcsolatfelvételt, kommunikációt.

Az előző évek gyakorlata során kialakított együttműködés alapján a román rendőrök 2015. július 27-től augusztus 24-ig Hajdúszoboszlón, míg a magyar rendőrök Bihor megyében látnak el szolgálatot.

A közös járőrszolgálatok hozzájárulnak az üdülőváros közbiztonságának, közrendjének megszilárdításához, a szabálysértések és bűncselekmények megelőzéséhez, valamint a turisták nyugalmának biztosításához.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –