Újra élcsapat, ráadásul a mumus ellen

Edzésen.
Edzésen. - © Fotó: HBN
Balmazújváros – A Balmazújváros a Gyirmót csapatát látja vendégül vasárnap 14 órától a labdarúgó NB II 17. fordulójában.

Ismét komoly erőpróba vár a Balmazújvárosra, hiszen Szabó János együttese a Mezőkövesd elleni találkozót követően, újabb, az élvonalra pályázó csapattal, a Gyirmóttal találkozik. A hétvégi rivális a tabellán az ötödik helyet foglalja el, hátránya két pont a listavezetővel szemben. A Sisa Tibor trenírozta együttes fő erőssége a védekezés, a Gyirmót a mezőny legstabilabb hátsó alakzatával rendelkezik, eddig mindössze 14 gólt kapott a bajnokságban. Ennek tükrében nem meglepő, hogy első tavaszi meccsükön gól nélküli döntetlenre végeztek a Vasassal. A gyirmótiak házi gólkirálya Magasföldi József, a korábban több élvonalbeli csapatban megforduló játékos hét gólt szerzett a szezon során.

Új igazolás

A balmazújvárosiak a héten újabb légióssal állapodtak meg, a 30 esztendős horvát, Ante Batarelo a középpályán jelenthet erősítést. A vasárnapi ütközetről a kövesdi vereség alkalmával kiállított Sigér Dávid, valamint az ötödik sárga lapját begyűjtő Papp Ferenc biztosan lemarad. Nem vár könnyed ujjgyakorlat tehát a hajdúsági egyletre, főleg annak tükrében, hogy a két csapat augusztusi bajnokiján a Gyirmót nagyon sima, 4–0–ás sikert aratott az újvárosiak ellen. Balmazújvárosi pályaválasztás mellett legutóbb tavaly tavasszal csaptak össze a felek, akkor a vendégek három ponttal távozott. Az előjelek kedvezőtlenek, de ahogy a mondás tartja minden rossz sorozat megszakad egyszer, az újvárosiak reménye szerint vasárnap pontot, pontokat rabolnak a „mumustól”.

HBN–BÁ