Újra együtt a DVSC klasszisai

Szatmári Csaba (fehérben) egy 2001-es, Lombard elleni kupamérkőzésen
Szatmári Csaba (fehérben) egy 2001-es, Lombard elleni kupamérkőzésen - © Fotó: Napló-archív
Debrecen – A 90-es és a 2000-es évek debreceni klasszisaiból hivatalosan is megalakult a DVSC Öregfiúk együttese.

Immáron hivatalosan is lesz egy olyan csapat, amely képviselni fogja a közelmúlt cívisvárosi labdarúgását, méghozzá a korábbi játékosok úgy mint fénykorukban, azaz nagypályán száguldoznak majd, esetleg kocognak fel és alá. Az eddigi alkalmi, főként kispályás Loki-formációk után most megalakult a DVSC Öregfiúk.

A több mint 400 NB I-es mérkőzésen szerepelt Dombi Tibor természetesen nem maradhatott ki a gárdából, de olyan egykori kedvencek is ott vannak a csapat keretében, mint a kapus Téglási Gábor vagy Horváth Béla, ahogyan a mezőnyjátékosok közül Sándor Tamás, Sándor Csaba, Bernáth Csaba, Habi Ronald, Igor Bogdanovics vagy mondjuk Kerekes Zsombor.

Legyen náluk a labda

Szintén az alakulat tagja az egykori olimpikon, a kitűnő balhátvéd, Szatmári Csaba is. – Bár korábban is szerepeltünk itt-ott focitornákon, mindenképpen örömteli, hogy mostantól szervezetten, állandó kerettel fogunk játszani – mondta Szatmári. – Ott van például a Fradi vagy az Újpest, nekik is van öregfiúk csapatuk, és tudom, hogy milyen jó a meccsek előtt és után feleleveníteni velük a régi rangadókat, hátha erre mostantól több lehetőségünk lesz! Persze, azzal is számolni kell, hogy sokan a csapatból már edzősködnek, ezért előfordulhatnak hiányzások, ezért is van bővebb keretünk. A jövő hétvégén például nem számíthatunk Fekete Robira sem. Mi néhányan, Dombival, Kerekes Zsombival vagy Igorral rendszeresen kispályázunk, ám közös tréningekre az öregfiúkkal nincs lehetőségünk.

A lényeg, hogy jó lesz ismét rendszeresebben találkozni a régi társakkal, nosztalgikus érzés lesz, és gondolom, a pályán is megértjük majd egymást”

– fogalmazott a korábbi balbekk.

S hogy miként bírják majd erővel a meccseket? – Lehet, hogy nem megy majd úgy a futás, mint fénykorunkban, de legyen nálunk a labda, akkor nem kell annyit loholnunk utána – nyilatkozta a Naplónak Szatmári Csaba.

Az újonnan verbuválódott csapat szeptember 2-án, szombaton Krasznán lép pályára először, a DVSC-t hivatalosan is képviselve.

HBN


A keret

  • Kapusok: Erdélyi Miklós, Fekete Róbert, Horváth Béla, Téglási Gábor
  • Védők: Bernáth Csaba, Bodnár László, Frida Ferenc, Komlósi Ádám, Kondás Elemér, Sándor Csaba, Szatmári Csaba
  • Középpályások: Arany László, Bücs Zsolt, Dobos Attila, Dombi Tibor, Habi Ronald, Kiss Zoltán, Madar Csaba, Nagy Zsolt,
    Sándor Tamás, Siklósi Csaba, Vadicska Zsolt
  • Csatárok: Igor Bogdanovics, Kerekes Zsombor, Plókai Mihály, Ulveczki Zoltán