Újra csobbanhatnak a gyerekek a TÁG uszodájában!

Akt.:
Átadták a Tóth Árpád Gimnázium felújított uszodáját
Átadták a Tóth Árpád Gimnázium felújított uszodáját
Debrecen – Megépítése után 16 évvel már teljes felújításra szorult a Tóth Árpád Gimnázium uszodája, melyben a klóros víztől a medencefal lemeze és a tartókonzolok is korrodálódtak. Ám az intézmény tanárainak és pedagógusainak három évet kellett erre várniuk, mint az pénteken, a gimnáziumban megtartott tájékoztatón kiderült.

Papp László polgármester felidézte, hogy a 2014-es kampányidőszakban ígérte meg, és az idei költségvetésbe be is tervezték rá a pénzt. A beruházás összértéke 85 millió forint, amit teljes egészében az önkormányzat finanszírozott.

Pappné Gyulai Katalin, a KLIK Debreceni Tankerületének igazgatója úgy fogalmazott, hogy a felújítás mérföldkőnek számít, hiszen minden ötödik osztályos gyereket kötelező megtanítani úszni, s ehhez az eddig vízfelületek mellé nagyon jól jön a TÁG-uszodáé. Fenyősné Kircsi Amália, az iskola igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a létesítményt elsősorban a diákok fogják használni, azonban az esti órákban illetve hétvégéken, valamint tanítási szünetekben nyitva áll majd a lakosság számára is.A medence szilárd vasbeton technológiával készült, fóliával bélelt. A medencetérben a régi álmennyezetet korszerűbb, időtállóbbra és esztétikusabbra cserélték. Az elavult, sérült padlót és az oldalfali burkolatot is kicserélték. A medencetér korszerű és energiatakarékos világítást kapott, és a gépészet is megújult: új homokszűrőket és szivattyúkat építettek be, A vegyszermentes fertőtlenítést biztosító UV-szűrős technológiával pedig nemcsak a korábbinál egészségesebb uszodavizet kapnak, hanem az üzemeltetési költségeket is csökkenti lehet. ​

HBN-ÉP​További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek