Újra bajnok lehet az NRK

Battlay Krisztina
Battlay Krisztina
Még néhány nap, és elkezdődik a bajnoki döntő a női röplabda NB I. Ligabajnokságban. A kevésbé várt párosítással: Betonút-NRK Nyíregyháza–Gödöllő. Megismétlődik a tavalyi bronzpárbaj – ezúttal a legcsillogóbb medál a tét.

A pénteken 18 órakor kezdődő első felvonás előtt két olyan játékost szólaltattunk meg, akik hajdanán nyíregyházi színekben is szereztek aranyérmet, ezúttal viszont mindketten lemaradtak a fináléról.
– Annak nagyon örülök, hogy a Nyíregyháza lesz a döntő egyik résztvevője, de
szívesebben láttam volna saját csapatomat, a Vasast ellenfélként – állapította meg Battlay Krisztina, aki 2000-ben és 2001-ben lett bajnok az akkor Szakszig-NRK néven szerepelt szabolcsi csapattal. Utána Görögországban légióskodott, és ettől az évadtól játszik a Vasasban. A Magyar Kupában a döntőben, a bajnokságban az elődöntőben kaptak ki a nyíregyháziaktól. – Aki ismer, az tudja, hogy nem szeretek veszíteni. Ami még jobban nehezítette a vereség feldolgozását, hogy nem tudtam aktív tagja lenni csapatomnak, mert már a kupadöntőn térdsérüléssel bajlódtam. Nagyon jól időzített a végjátékra az NRK, látszott, hogy fizikailag és pszichikailag is felkészült az együttes. Mivel nem lehet az idén a Vasas a bajnok, legyen akkor pályafutásom legjobb csapata, a Nyíregyháza a bajnok!

Menetrend
1. meccs: Betonút-NRK–Gödöllõ,
péntek, 18
2. meccs: Gödöllõ–Betonút-NRK, vasárnap,
17
3. meccs: Betonút-NRK–Gödöllõ, 05. 15., 18
Ha szükséges, a 4. találkozó május 17-én
16 órakor kezdõdne Gödöllõn, amennyiben pedig
5. meccset rendeznének, május 19-én 18 órától
lenne esedékes a bujtosiban.

Az alapszakasz győztese, a BSE a Magyar Kupában a negyedik lett, a bajnoki hajrában pedig csak a bronzéremért játszhat. Nem így képzelte el edzői pályafutása végét Kasziba István, aki nemrégiben lemondott. Lehetséges utódaként emlegetik Natalja Papizsanszkaját:
– A sok sérülés és Kasziba István lemondása bizonytalanná tette a csapatot. Nagyon sajnálom, hogy játékospályafutásom végén nincs esélyem megszerezni a 12. bajnoki aranyamat, de így sem kell szégyenkeznem. A 31 éves pályafutásom egyik legszebb ajándéka a Nyíregyházán töltött négy esztendő. A régi csapatból ott maradt játékosok a nehéz és bizonytalan évek után megérdemlik, hogy újra döntőt játszhassanak. Teljesen biztos vagyok a sikerükben! – üzent Papizsanszkaja.

Négy arany. Az NRK bajnoki dicsőséglistája

– Ladányi Tóth Lajos –További hírek a szon-sportoldal kategóriából