Újra a Szereda ellen bizonyíthat a DEAC

Egy hete találkoztak a felek Debrecenben
Egy hete találkoztak a felek Debrecenben - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Előbb a Csíkszereda, majd a Gyergyó otthonában lépnek jégre a DEAC hokisai.

Pénteken újra meccsel a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata, 18.30-tól a Csíkszereda otthonában van jelenése David Musial együttesének.

Nem is olyan régen, múlt pénteken csaptak össze a Debreceni Jégcsarnokban Berta Ákosék és a Szereda. Ugyan akkor 3–2-re kikaptak a cívisvárosiak, de a vezetőedzőjük úgy nyilatkozott, az volt a legjobb találkozójuk a szezon eddigi részében.

A hajdú-bihariak utoljára vasárnap játszottak tétmeccset, a csíkiak két találkozót is „lenyomtak”: vasárnap nyertek a Hoki­klub Budapest ellen, az FTC viszont megállította a menetelésüket. Ha az esélyeket próbáljuk latolgatni, az utóbbi összecsapást csak módjával lehet tekintetbe venni. Egyrészt az FTC jelenleg a legjobb formában lévő csapat a ligában, másrészt a Szereda a megszokottnál kicsit fáradtabban mozgott ellenük.

Nem legyőzhetetlenek

Még mindig jelentős előnnyel vezetik a ligát, a támadó potenciáljuk rendkívül hatékony; elegendő, ha csak a kanadai táblázat élén álló Becze–Részegh–Valchar trió teljesítményét említjük.

Ehhez járul még a hazai pálya és a fanatikus szurkolótábor támogatása – nagyon nehéz derbi vár a DEAC-ra.

Pedig nem ártana egy meglepetésgyőzelem! A Brassó lemaradása mindössze egy pont a mieink mögött és pénteken, a Hokiklub ellen inkább feléjük billen a mérleg nyelve.

Nyilván a Szereda sem fél­istenekből áll, nem legyőzhetetlenek, ezt éppen a Fradi igazolta. Persze csak akkor követhető a zöld-fehérek példája, ha beton szilárdságú a debreceniek védekezése, kreatív és hatékony a támadójáték, illetve a mieink oldalán nincsenek fölösleges kiállítások.

Vasárnap 18.30-tól a Gyergyói HK-hoz látogatnak a debreceniek.

HBN


DEAC vs. SC Csíkszereda
Debrecen - Végig izgalmas, remek mérkőzést vívott egymással a DEAC és a Csíkszereda. Élénk szurkolói és médiaérdeklődés kísérte a listavezető Csíkszereda péntek esti, debreceni vendégszereplését. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, igazolja-e félelmetes hírnevét az erdélyi alakulat, és abban remé...