Összefogás

2020.04.22. 17:46

Érettségizők és rendőrök kapnak maszkokat Debrecenben

A Debreceni Tankerületi Központ 4500 darab, míg a Debreceni Rendőrkapitányság 4000 darab maszkban részesül.

Fotó: Matey István

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben újabb segítséget kap Debrecen: 8500 darab szájmaszkot tartalmazó felajánlással támogatja az érettségizőket és a rendőröket az önkormányzat.

Az adományt Wang Qiang, a Lion Knights Motorcyclists' Association egyesület vezetője ajánlotta fel, akinek szavait Szabó Árpád egyesületi tag tolmácsolta. Eszerint a felajánlást azért kapta a debreceni önkormányzat, mert a városháza tudja pontosan, hol van a legnagyobb szükség ekkora mennyiségre. A Debreceni Tankerületi Központ 4500 darab, míg a Debreceni Rendőrkapitányság 4000 darab maszkban részesül.

– Egyre több helyről kap Debrecen önkormányzata is felajánlásokat, többek között maszkok vonatkozásában is. A Lion Knights Motorcyclists’ Association egyesület által felajánlott maszkokat örömmel vesszük át és adjuk tovább két olyan szervezet vezetőjének, akik rendkívül fontos feladatot látnak el a járványveszély időszakában is – fogalmazott Papp László polgármester a szerda délutáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: a járvány következő időszakában egyre nagyobb jelentősége lesz a maszkok közterületi használatának, éppen ezért az önkormányzat az elmúlt időszakban, s a következő hetekben is jelentős mennyiségű maszk beszerzését fogja megoldani. A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a minisztérium, illetve a kormányzat mindkét szervezet esetében gondoskodik a megfelelő védőfelszerelések használatáról.

Védelmet biztosít

A város első embere szerint bár vita volt arról az elmúlt napokban, hogy az érettségi kapcsán milyen védekezést kelljen alkalmazni, úgy véli, a tankerület számára átadott maszkok biztosítani tudják akár a diákok, akár a pedagógusok védelmét. – A város erkölcsi és anyagi támogatást nyújt folyamatosan a Debreceni Tankerületi Központ számára. Együtt végezzük azt a munkát, melyet 42 intézményünkben közel 21 ezer gyermekért teszünk. A maszkokat gyermekeinknek és pedagógusainknak adjuk majd át, mindamellett, hogy az állam egy magas fokú, széles körű segítséget nyújtva biztosítja ezt számunkra – közölte Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.

Papp László a Debreceni Rendőrkapitányságnak adott maszkok kapcsán elmondta, a rendfenntartók a járványveszély időszakában fokozottabb közterületi jelenléttel bírnak, s nagyon fontos szerepet töltenek be a korlátozások által érintett területeken. – Részleges kijárási tilalom van jelenleg is érvényben, s felhívást fogalmaztunk meg a debreceniek felé, hogy lehetőség szerint minél kevesebbet tartózkodjanak közösségben közterületen is. Ennek a felügyelete a rendőrökre hárul – mutatott rá a polgármester, miért kapták a rendőrök a felajánlást. Uzonyi Attila városi rendőrkapitány közölte, a maszkokat a meglévő készleteik kiegészítésére fogják használni.

Pálfi-Tóth Zoé

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában