Újkerti véradók, előre!

Újkerti véradók, előre!
© Fotó: Vöröskereszt
Debrecen – Jövő hét csütörtökön 14.00 és 16.30 között várják a véradókat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradásszervezői a Debreceni Művelődési Központ Újkerti Közösségi Házában (Jerikó utca 17-19.).

Jubilál új véradóhelyként az Újkerti Közösségi Ház, hiszen két éve januárban tartottak először véradást az intézményben, amely összefogja programjaival és 43 közösségével a lakótelepen élőket és – a csillagászattól a sakkon át a fazekasságig – a közös téma iránt érdeklődőket. Január 14-én 14.00 és 16.00 óra között a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének és a közösségi háznak a munkatársai véradásra invitálnak minden segítő szándékú embert. Kérik a donorokat, hogy hozzák magukkal TAJ-kártyájukat, személyi igazolványukat és a lakcímüket igazoló okmányt.

Hangsúlyozzák azt is, hogy a véradás délután kettőtől, 14.00 órakor, kezdődik – az egyik hirdetési anyagban ugyanis véletlenül más időpont szerepelt.

Véradó lehet bárki, aki egészséges, még nem töltötte be a 65. életévét, de elmúlt 18 éves és nehezebb 50 kilógrammnál. Fontos, hogy véradás előtt a napszaknak megfelelően étkezzen és bőségesen fogyasszon folyadékot a donor. Véradás után 500 forintos étkezési utalványt kap kalóriapótlásra.

A vérvétel hasznos annak is, aki adja a folyékony szövetet, hiszen minden alkalommal komoly és egyébként költséges egészségügyi vizsgálatokon (többek között hepatitisz-, HIV-, szifiliszszűréseken) esik át.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –