Újhagyma, a tavaszi egészséges finomság

Újhagyma, a tavaszi egészséges finomság
© Fotó: bien.hu
Budapest – A zöldség nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat és vitaminokat.

A tavaszt köszöntő friss zöld újhagyma tápértéke esszenciális a tavasz szűkös időszakában, amikor nagyrészt még csak a fóliás primőr termékek érhetőek el a piacon.

A tavasz első friss zöldsége az újhagyma, amely nem más, mint a vöröshagyma fiatal példánya, melynek gyökér része nem fejlődött ki teljesen. Egész évben jól hozzáférhető alapanyagról van szó, mégis tavasszal van a legnagyobb jelentősége, hisz hozzájárul az egészség megőrzéséhez – olvasható az edenkert.hu oldalon. A hagymában található allicin és egyéb kéntartalmú vegyületek már aprításkor kifejtik a nyálkahártyákon antibakteriális hatásukat. Mivel ezek az anyagok nehezen bomlanak le, az egész szervezetre hatnak, még a húgyutakban is kifejtik gyulladáscsökkentő és gyógyító hatásukat. Az újhagyma nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Az újhagymában C-, B1-, B2-, B3-,B5-, B6-,H- és E-vitamin, folsav, nikotinsav, valamint vas, jód, magnézium, kén, szelén, foszfor, kálium, kalcium, réz, cink található.

HBN








hirdetés