Gyászol a kosaras világ

2020.01.02. 09:14

Elhunyt az NBA-t harminc éven át irányító David Stern

A hetvenhét éves sportvezetőt szerdán érte a halál, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagyon sokat köszönhet neki.

(FILES) In this file photo taken on February 17, 2007 National Basketball Association (NBA) commissioner David Stern speaks during a press conference in Las Vegas, Nevada. - David Stern, who masterminded the NBA's growth into a global sports powerhouse while serving as commissioner from 1984 to 2014, died on January 1, 2020 after suffering a brain hemorrhage last month. He was 77. (Photo by Gabriel BOUYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Gabriel Bouys

David Stern december 12-én kapott agyvérzést, és bár kórházba szállították, a sürgősségi beavatkozás és a kezelés ellenére is súlyos állapotban volt.

Stern 1984 és 2014 között állt az NBA élén,

ténykedése alatt hét új csapat kezdte meg a működését, megtöbbszöröződtek az NBA bevételei, jelenősen megnövekedett a tévéközvetítések száma, elindult a női profi bajnokság (WNBA) és a farmcsapatokkal működő liga (NBA Development League).

„Huszonkét éven át közvetlenül mellette voltam, hogy lássam, hogyan dolgozik. Mentorom és egyik legkedvesebb barátom volt” – reagált a halálhírre a Sternt 2014-ben váltó Adam Silver. „Davidnek köszönhetően az NBA világmárka lett, ami által ő nem csupán az egyik legjelentősebb sportkomisszárrá, hanem generációja egyik legbefolyásosabb gazdasági vezetőjévé is vált” – tette hozzá.

Forrás: MTI

Borítókép: David Stern egy 13 évvel ezelőtti sajtókonferencián a nevadai Las Vegasban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!