Újabb világsikerek a debreceni aerobikosoknál

Hegyi Dóra és Bali Dániel.
Hegyi Dóra és Bali Dániel. - © Fotó: magánarchívum
Tokió – A Tornász Európa bajnoksággal egy időben Tokióban zajlott az aerobikosok Világkupa versenye. A debreceni Flex-HD SE és a pécsi PSN Zrt. tagjaiból álló magyar delegáció az igen erős mezőnyben az utánpótlás és felnőtt korosztályban is kitett magáért.

A felnőttek számára fontos állomás volt ez a verseny, hiszen felnőtt párosunk készül a júliusi Világjátékokra.

A selejtezőkből minden egység bejutott a döntőbe ahol színvonalas gyakorlatikkal sok értékes helyezést szereztek. 12-14 évesek leány egyéni versenyében a fiatal Görgényi Ilona javított gyakorlatán és magabiztosan megőrizte az első helyét. Fényes Gréta a selejtezőből 6. helyen jutott döntőbe ahol javított és végül 4. helyen zárta a versenyt. Ákoshegyi Dóra első éves juniorként szépen kezdte az évet. Selejtezőből harmadik helyen jutott a döntőbe, ahol végül az előkelő 4. helyen zárt. Nagy izgalom előzte meg a junior trió versenyét mivel Magyar Anna komoly bokasérüléssel utazott ki, így az trió indulása is kérdéses volt. Végül az edzők és a versenyzők közösen úgy döntöttek vállalják a versenyt és nagy örömre 4. helyen bejutottak a döntőbe ahol a Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna összeállítású triónak sikerült megtartani ezt az értékes helyezést.

Fiatalok után szurkolhattunk a felnőttekért, Hegyi Dóra és Bali Dániel egyéni és páros versenyszámokban léptek színpadra.

Dóri harmadik, míg Dani a 2. legmagasabb pontszámmal, míg a páros a harmadik helyen várhatta a másnapi döntőt.

a-sikeres-debreceni-delegacio
A sikeres debreceni delegáció. Fotó: magánarchívum

A döntő nagy izgalmakat hozott. Hegyi Dóra nagyon magabiztos jó gyakorlattal javított és 2. helyen végzett. Bali Dani remekül hajtotta végre az igen erős gyakorlatát és egy hajszállal lemaradva a japán világbajnok mögött ezüst éremmel zárt.

Kovácsné Laurinyecz Julianna itthonról szorított a versenyzőkért, mivel a többiekkel a Szarvason megrendezett Aerobik Diákolimpia Országos Döntőjén vett részt. Nagyon örülök és elégedett vagyok a versenyzőkkel. Interneten élőben követhettem az eseményt, ami a 7 órás eltolódás miatt nem volt mindig egyszerű, de itthonról is igyekeztem segíteni versenyzőimet. Az igen erőltetett év eleji versenyzés több sérülést is eredményezett, ami még növelte a versenyizgalmakat. Hálás vagyok az Aerobik Szakágnak a felnőttek támogatásáért, a szülőknek, akik vállalták az utánpótlás korúak finanszírozását, és mind azoknak, akik segítették a sérülésekből adódó problémák megoldását. A nagyon jó csapatmunka sokban hozzájárult az elért eredmények eléréséhez.

A Világjátékok előtt még a májusi Magyar Bajnokság Nyíradonyban és a Portugál Világkupa vár a versenyzőkre, edzőkre.

Eredmények:

1G I. 12-14 évesek leány egyéni:
1. Görgényi Ilona Flex-HD
4. Fényes Gréta Flex-HD
AG II. 15-17 évesek leány egyéni
4. Ákoshegyi Dóra PSN Zrt.
AG II. 15-17 évesek trió
4. Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna Flex-HD

Felnőttek:

IW 2. hely Hegyi Dóra Flex-HD
IM 2. hely Bali Dániel PSN Zrt.
MP. 3. hely Hegyi Dóra Flex-HD – Bali Dániel PSN Zrt.

Felkészítők: Kovácsné Laurinyecz Julia, Kovács Judit, Réfi Eszter

HBN