Újabb verskötet Tar Károlytól a költészet napjára

Tar Károly költő
Tar Károly költő - © Fotó: olvasónktól
Debrecen – Tar Károly Holló László-díjas költő legújabb, „Megtépem a világot” című kötetének bemutatóját április 9-én tartották a DMK Pódium termében. A költőnek eddig mintegy kétezer költeménye látott napvilágot, a mostani pedig immár a 33. megjelent kötete.

A legfrisebb Tar-kiadvány 86 verset tartalmaz, amelyek a mai ember életének legmélyebb zugaiba, rejtelmeibe, titkaiba engednek bepillantást. A költő az ember érzelmi életének legszebb és legfájdalmasabb rezdüléseit öntötte verssorokba, költői képekbe, és bár egy ember érzelmi világából fakad, bizonyára több versolvasó sorsával, érzésvilágával találkozik.

A kötetbemutatón zsúfolásig megtelt teremben a szervező klub nevében Hamza Gáborné köszöntötte a résztvevőket. Tar Károly elsőként József Attila Ars poetica című versét szavalta el, majd néhány saját költeményt is felolvasott – írja olvasónk egy szerkesztőségünknek eljuttatott levelében.

Közreműködött Miske László Jászai Mari-díjas színművész és a Nyugdíjas Óvónők Klubjának tagjai, valamint részletek hangzottak el Farkas Ferenc és Vecsey Ferenc műveiből Bojti Eszter művésztanár és Pető Áron gordonkaművész előadásában.