Újabb vébé Debrecenben

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Debreceni Sportcentrum-SI tartott sajtótájékoztatót a 2016-os ISU Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság megrendezéséről.

A verseny prezentációját a néhány fős debreceni küldöttség a napokban mutatja be Szocsiban a téli olimpia helyszínén. A sajtótájékoztatót Kósa Lajos polgármester, a Magyar Korcsolya Szövetség elnöke nyitotta meg, aki megemlítette, csütörtökön hajnalban Orendi Mihály társaságában elutazik Oroszországba, ahol a nemzetközi szövetséget szeretnék meggyőzni arról, hogy a cívisváros jó helyszíne lesz a vb-nek, noha a nemzetközi szövetség már Debrecennek ítélte a szervezés jogát.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója és az MKSZ elnökségi tagja főként az olimpiáról beszélt, nyilatkozatában reményeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya váltó 3000 méteres számában a magyar lányok jövő hét kedden pontszerző helyen végeznek Szocsiban. Leginkább a debreceni Nagy Konrád versenyét várja, aki szombaton az 1500 méteres gyorskorcsolya szám döntőjében versenyez majd.

HBN


A napokban Debrecennek is szurkolhatunk Szocsiban
Debrecen – Napokon belül végérvényesen eldől, rendezhet-e Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságot 2016-ban Debrecen.