Újabb sikerre készülnek a pólósaink

Kállay Márk
Kállay Márk - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Kállay Márk szerint várhatóan nehéz dolguk lesz a centereiknek.

Harmadik meccsére készül a férfi vízilabda OB I. középszakaszának alsóházában a DVSE: Varga Tamás tanítványai szombaton 16 órától a Kaposvár otthonába látogatnak. Amint azt Kállay Márktól, a Debrecen csapatkapitányától megtudtuk, már csütörtökön elutaztak Pécsre, ahol a helyi alakulattal edzőmeccset játszottak.

A cívisvárosiak 26 ponttal vezetik a tabellát, a kaposváriak 13 egységgel a negyedikek. A két gárda nem egy csoportban versengett az alapszakasz során, így egymás elleni eredményük még nincs. A DVSE egy meglepő döntetlennel nyitotta a középszakaszt, 9–9 lett a Tatabánya elleni ütközetük, majd gólgazdag meccsen, 18–13-ra verték a Szentest. A Komárom-Esztergom megyeiek sikerrel nyitottak, 11–9-re múlták felül a Pécset, majd 11–7-re gyűrték le a KSI-t.

Jó bekkek

– A Tatabánya ellen az első három negyedben semmi sem utalt rá, hogy pontokat fogunk veszíteni, ám a végén kiengedtünk egy kicsit, ami valószínűleg a csalódottságunk számlájára írható, amiért nem sikerült bejutni a felsőházba. Ez az iksz talán még belefért, mivel sok pontot hoztunk magunkkal. A Szentessel szemben már javítottunk, sok gólt dobtunk, igaz, a kelleténél többet is kaptunk – idézte fel a közelmúltban történteket Kállay Márk.

A balkezes szélső bízik benne, Kaposváron már a védelmük is jobb lesz. – Kapusunk, Lévai Márton újra behívót kapott a válogatott bő keretébe, ami szerintem fejben sokat lök rajta, és ez nekünk is ad egy stabilitást hátul. Ha a védelmünk rendben van, akkor általában elöl is működnek a dolgok, szeretnénk legalább tíz találatot szerezni. A Kaposvárnak van két jó bekkje, így a centereinknek várhatóan nehezebb dolguk lesz. A kapujukban Szécsi Zoltán véd, aki bár hihetetlen rutinos, de már nincs olyan edzettségi állapotban, mint régen, ezt ha okosan játszunk, ki lehet használni – mondta el lapunknak a csapatkapitány.

A debreceniektől továbbra is Kincses Attila fog hiányozni, de szerencsére más sérült nincs a csapatban. A kaposváriak keretében felfedezhető egy ismerős név, ott játszik jelenleg a korábban a DVSE-ben is megforduló Vindisch Ferenc.

HBN