Magyarország

2017.07.06. 09:53

Több úton keresi a befektetőket Tiszafüred

Tiszafüred - Újabb munkahelyteremtő beruházások előtt a Tisza-tó főváros.

Tiszafüred - Újabb munkahelyteremtő beruházások előtt a Tisza-tó főváros.

A városvezetés szándéka, hogy minél alacsonyabb szintre szorítsa a munkanélküli rátát, amely jelenleg éppen az országos átlaggal egyező, tehát valamivel négy százalék fölött van.

Több úton is folyik a befektetők keresése, az egyébként kitűnő adottságokkal rendelkező Tiszafüreden. Mint azt Ujvári Imre polgármestertől megtudtuk, egy munkahelyteremtést előkészítő program keretében összeírták, majd adatbázisba vették a város területén lévő, egy hektárnál nagyobb, kihasználatlan vagy a jelenlegitől eltérő célú hasznosításra szánt ingatlanok. Ezeket a területeket ajánlják befektető cégeknek. Az első terepbejárás a napokban, június 26-án lesz.

A városvezető arról is tájékoztatott, hogy egy 2,4 milliárd forintos fejlesztéssel új előválogatóval bővül a Tiszafüred területén lévő, térségi szerepkört betöltő hulladéklerakó. Ott 15–20 új munkahely létesül. Készül a tanulmány a projekt műszaki tartalmának kidolgozására, a kivitelezési szerződést várhatóan októberben lehet megkötni. A múlt évben átadott varroda már ebben az évben tovább bővült, ehhez a cég megkapta az eredeti telephely melletti ingatlant. Most 30 embert foglalkoztatnak. Ujvári Imre arról is beszélt, hogy az ősszel induló, majd jövőre kiteljesedő városfejlesztő beruházásokon is sok embert tudnak foglalkoztatni a kivitelezők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!