Újabb segítség az egyik óvodának

Újabb segítség az egyik óvodának
© Fotó: Matey István
Debrecen – Újabb gyermeknevelési intézményben osztott szét adományokat a Debreceni Karitatív Testület, ezúttal a Kemény Zsigmond Utcai Óvoda kis lakói részesültek meglepetésben. A gyerekek kedves műsorral és rajzokkal köszönték meg a felajánlásokat, majd az előadás végén boldogan bontották ki az ajándékokat. A testület választása azért esett a 164 kicsivel foglalkozó intézményre, mert az ovisok között több a nehéz helyzetű, illetve sajátos nevelési igényű gyermek.

Többek között játékokat, süteményeket osztott szét a Kemény Zsigmond Utcai Óvoda gyermekei között a Debreceni Karitatív Testület csütörtökön délelőtt.

A százezres nagyságrendű értéket képviselő adományt a szervezet képviseletében Makó Ibolya, a Szent Anna Főplébánia Caritas Szervezet Nappali Intézményének vezetője adta át az összegyűlt Pillangó és Tulipán csoport nagycsoportosainak. A gyerekek cserébe műsorral – dallal, verssel – kedveskedtek a vendégeknek.

Fotó: Matey István

– A Debreceni Karitatív Testület 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy segítsük a hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket. Mára ez kiforrta magát, olyannyira, hogy az advent idején, az „Add tovább!” házikó révén 3500 nehéz sorsú családnak tudtunk segíteni tartós élelmiszerrel, játékokkal, ruhaadományokkal, köszönhetően a cégeknek és a lakossági adakozóknak – fogalmazott Makó Ibolya.

MSZ


Debrecen - 500 adag ételt osztott ki a rászorulóknak egy debreceni érdekeltségű ügyvédi iroda szerdán. A cég munkatársai a kissé még csípős hidegben, reggel 9 órakor kezdték jótékonysági akciójukat a Petőfi téri gyalogos aluljárónál, ahol egy kis sorban állás után kocsonyához és kenyérhez juthatt...

Tóvizi Petra meze is gazdára vár
Debrecen - Jótékonysági aukció kapcsán állt össze a Loki és a Győr. A február 27-i DVSC Schaeffler–Győri Audi ETO KC meccset megelőzően a két klub hat mezt ajánl fel jótékonysági árverésre. Három győri és három DVSC-mezre lehet majd licitálni február 18. és 25. között, a befolyt összeggel egyenlő...