Újabb rendelőt adtak át Debrecenben

A legkisebbek is jobban érezhetik magukat a Pósa utcai új egészségközpontban (felvételünkön balról Varga Norina, Nagy Éva, Rostás Vanessza, Rácz Pál Brendon és Tóth Hanna)
A legkisebbek is jobban érezhetik magukat a Pósa utcai új egészségközpontban (felvételünkön balról Varga Norina, Nagy Éva, Rostás Vanessza, Rácz Pál Brendon és Tóth Hanna) - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az ott lakók több évtizedes óhaja vált valóra azzal, hogy megújult a Pósa utcai Egészségügyi Központ.

Az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjában 11 háziorvosi rendelőt újít meg a debreceni önkormányzat. Hat már korábban elkészült, kedd délután pedig a legújabbat, a Pósa utcai Egészségügyi Központot avatták fel. A csaknem 133 millió forintos beruházás – melyből az önkormányzati önrész 25 milliót tett ki – volt az egyetlen a rendelők közül, melynél nem a régi épületet renoválták, hanem új ingatlanon, a Pósa utca 1. szám alatt alakítottak ki új háziorvosi, valamint gyermekorvosi rendelőt, illetve védőnői tanácsadót.

1L2A2635Fotó: Matey István

Az ünnepélyes átadón kiderült: Debrecen alpolgármestere, Széles Diána a városrész önkormányzati képviselőjeként szívügyének tekintette a beruházást. – Számomra különösen fontos volt, hogy több évtizednyi várakozás után végre méltó környezetben lássák el az itt lakók gondját-baját. Remélem, öröm lesz itt dolgozni, és talán a betegek is jobban érzik majd magukat ebben a szép épületben. Ráadásul a közösség is kivette a maga részét, hiszen az épület előtti gyönyörű kert az itteniek munkáját dicséri.

Virágzó része lesz

Beszédében Kósa Lajos országgyűlési képviselő is méltatta a településrész fejlődését.

– Egykor veszélyes helynek számított ez a környék, de mára ez megváltozott. Az utcák és az épületek fejlődését látva hiszek benne, hogy a már működő kerületi programokkal, közösségneveléssel lépésről lépésre haladva a Nagysándor József-telep is virágzó kertvárosi részévé válik Debrecennek – bizakodott a politikus.

1L2A2696Fotó: Matey István

Az átadó utolsó mozzanataként Terdik János görögkatolikus lelkész szentelte meg az épületet, ezt követően pedig a helyiek vették birtokukba a rendelőt.

MSZ