Újabb rangos sportesemény helyszíne lehet Debrecen

Akt.:
Idén tavasszal is megtelt a Főnix Csarnok lelátója, akkor a Szeged-Veszprém MK-döntő vonzotta ide a kézirajongókat
Idén tavasszal is megtelt a Főnix Csarnok lelátója, akkor a Szeged-Veszprém MK-döntő vonzotta ide a kézirajongókat - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Amennyiben Magyarország rendezi a kézilabda kontinensviadalt, a cívisváros is helyszín lehet.

Azt tervezi a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy megpályázza a 2022-es és a 2024-es felnőtt férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezését. Siker esetén, Debrecenben is tartanának néhány mérkőzést – derül ki a csütörtöki debreceni közgyűlés elé kerülő, Papp László polgármester által jegyzett előterjesztésből. A magyarázat szerint a cívisváros jó helyszíne volt a 2014-es felnőtt női kézilabda Európa-bajnokságnak. Csoportkörös és középdöntős találkozókat tartottak itt. A helyszín a következő évtizedben a Főnix Csarnok és a Hódos Imre Rendezvénycsarnok lehetne.

A kiíró Nemzetközi Kézilabda Szövetség egyik elvárása, hogy a pályázók be tudják mutatni a lehetséges helyszínek önkormányzatainak támogatói nyilatkozatát. Amennyiben a képviselők elfogadják az előterjesztést, akkor Debrecen vállalja, hogy támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatát.

A közgyűlési határozat tervezet szerint sikeres pályázat esetén a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetőjét kérnék fel arra, hogy vegyen részt a 2022-es és 2024-es kézilabda Európa-bajnokság előkészítésében, egyeztessen a Magyar Kézilabda Szövetséggel.

HBN–OCsSporthírek