Újabb olyan derbi jön, melyet kötelező lenne hozniuk

Újabb olyan derbi jön, melyet kötelező lenne hozniuk
© Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Tavaly nagy riválisok voltak, idén az Újvárosnak sokkal jobban megy.

Nem kérdés, újabb kemény meccs elé néz a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK a férfi kézilabda NB I. 13. fordulójában, Füzesi Ferenc alakulata szombaton 17 órától a Komló otthonába látogat. A hajdú-bihariak sikerrel vették a hét közi, Eger elleni bajnokit, fordulatos összecsapáson 22–21-re verték a nagy riválist. Az Újváros jelenleg a tabella hetedik helyén áll 11 ponttal, mérlege öt-öt győzelem és vereség, illetve egy döntetlen. A Baranya megyeiek is behúzták a szerdai összecsapásukat, kisebb meglepetésre 30–29-re felülmúlták a Vácot. A 11. pozícióban lévő Komló ezzel tett egy lépést előre a bennmaradásért folytatott harcban, mely lökést adhat Ratko Djurkovics tanítványainak a Balmazzal szemben is.

A 2014/15-ös idényt a Komló az utolsó, míg az Újváros az utolsó előtti helyen zárta, vagyis mindkét csapat kiesett volna az NB I-ből, ám mivel a Magyar Kézilabda Szövetség 14 fősre bővítette az élvonal mezőnyét, így mindkét társaság megmenekült.

Idén még nem találkozott a két egylet, viszont az előző pontvadászatban négyszer is megmérkőztek, kétszer az alapszakaszban és kétszer a rájátszásban. Egy magabiztos, 32–25-ös újvárosi sikerrel indult az egymás elleni „csörte”, majd visszavágtak a komlóiak, 27–24-re nyertek hazai pályán. A play offban egy újabb hajdú-bihari diadal (20–19) következett, végezetül pedig ikszeltek a gárdák, 24–24-es döntetlennel zárult az áprilisi mérkőzésük.

HBN








hirdetés