Újabb nagy munka kezdődhet: körforgalom épülhet a Nagyerdei körúton is

Akt.:
Újabb nagy munka kezdődhet: körforgalom épülhet a Nagyerdei körúton is
© Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen – Az Új Főnix Terv részeként folytatódnak a tavaly megkezdett csomópont-átalakítások Debrecenben. A beruházások célja, hogy felgyorsuljon és biztonságosabbá váljon a közlekedés Debrecenben – írja az Uft.hu.

Az önkormányzat az Új Főnix Terv közlekedési koncepciójában 53 csomópont átépítését vállalta, ebből 2017-ben 23 csomópont átépítése történt meg. Idén többek között a Gázvezeték utcán alakítottak át több csomópontot, emellett az Egyetem téri körforgalmat is átépítették. Hamarosan egy újabb nagy munka kezdődhet: körforgalommá alakítják a Pallagi út és a Nagy­erdei körút csomópontját.

A forgalmas kereszteződés tehát (melyhez közel van a klinikai központ, az egyetem, a Nagyerdei Stadion és a gyógyszergyár is) négyágú körforgalom lesz a jövőben.

A munka részeként a villamospályát és a kerékpáros átvezetést is megújítják.

Helyi cég végezheti

A Közbeszerzési Értesítőbe feltöltött összegzés szerint az önkormányzat felhívására három cég adott ajánlatot, közülük egy helyi társaság végezheti el a munkát 395 millió forintért.

HBN


Az ezredforduló óta 17 közutas halálát okozták civil közlekedők munkaterületen
Debrecen - Egyre többször ütnek el az utak karbantartásán, építésén dolgozókat. Nagy molinót erősítettek fel Debrecenben, a Homokkerti felüljáró Petőfi tér felőli oldalára. A fehér hátterű képen narancssárga munkaruhába öltözött útépítő munkások, az útépítésre figyelmeztető jelzőtábla, a terel...

Ezen a Tisza István utcai átkelőn 7 másodperc jutott a gyalogosoknak
Debrecen - Akad néhány olyan hely Debrecenben, ahol szinte senki nem tud szabályosan közlekedni. Három olyan belvárosi gyalogátkelőhelynél jártunk, amiken olyan rövid a zöld jelzés ideje, hogy a gyalogosok döntő többsége nem tud annyi idő alatt átérni egyik oldalból a másikba. A lemaradók emiatt ...