Újabb megmérettetés vár a debreceni bajnoknőre

Akt.:
Mihály Kata
Mihály Kata - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A hétvégén Barcelona lesz a párbajtőr vívás fővárosa. Több, mint 200 induló lép pástra a katalán fővárosban a hétvégi felnőtt világkupán. A DHSE-PMD Vívóklub újdonsült magyar bajnoka, Mihály Kata is az indulók között lesz.

A vívást szeretők, már megszokhatták, hogy az olimpia évében óriási mezőnyök gyűlnek össze az éppen aktuális világkupákon. Nem lesz ez másként a hétvégi barcelonai versenyen sem. A DHSE-PMD Vívóegyesület felnőtt és junior magyar bajnoka, Mihály Kata is az induló mezőny tagja lesz. Serra Bendegúz az egyesület szakmai igazgatója, valamint a sportolónő edzője szerint Mihály Katának reális esélye van a pénteki selejtezőkből egyből a csoportkört követően a legjobb 64 versenyző közé jutni. Ami többek közt azért is jó, mert így többet tud pihenni a szombati versenynap előtt.

A cívis sportolónő is reméli, hogy meg tud felelni a szakember elvárásainak, többek közt azért is, mert egy jól sikerült verseny akár egy Buenos Aires-i repülőjegyet is érhet. A következő olimpiai kvalifikációs verseny helyszínének ugyanis, az argentin főváros ad otthont.

A versenyt itt lehet majd élőben követni.

Címkék: , ,